Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pakjesavond 2019 in Gouda: zo ben je voorbereid

Door Kirsten Spooren 4 december 2019

Kinderen in Gouda wachten al een tijdje met smart op pakjesavond. Naast dat Sinterklaas en de pieten langskomen (hallo, superspannend!), zijn de cadeaus in de jutezak ook meer dan welkom. Ben jij klaar voor dit Hollandse familieavondje?  

Openingstijden op pakjesavond in Gouda

Iedereen weet: de goedheiligman komt nooit met lege handen aan. Cadeautjes op pakjesavond zijn dan ook een must. Maar ook Sinterklaas kan wel eens iets vergeten. Met als gevolg: last minute de stad in om snel items van het verlanglijstje te scoren. Maar let op: de meeste winkels in Gouda sluiten op sinterklaasavond rond 17.00 uur. Op tijd inkopen doen dus.

Tip: ga op tijd naar huis

Gouwenaars zijn natuurlijk niet de enige die pakjesavond vieren. Heel het land viert op donderdagavond de verjaardag van de sint. De ANWB gaat uit van een vroege avondspits op pakjesavond. De eerste files worden donderdag rond 15.00 uur verwacht, het drukste moment zal rond 17.00 uur zijn. Wil je voorkomen dat je in de ‘sintspits’ komt? Ga dan op tijd naar huis en houd de actuele verkeerssituatie in de gaten.

Snoepgoed op pakjesavond

Cadeautjes? Check. Op tijd naar huis? Staat in de agenda. Het enige wat je dan nog nodig hebt voor een succesvolle avond is snoepgoed natuurlijk. Wij speurden de binnenstad van Gouda af op zoek naar snoepgoed voor pakjesavond:

‘Wie zoet is krijgt lekkers’, maar waar haal je het lekkerste snoepgoed van Gouda? Wij weten het!

De goedheiligman en zijn Pieten zijn na een lange reis vanuit Spanje weer in ons Gouda terecht gekom...

Nog even nagenieten van de intocht van Sinterklaas:

Sinterklaas 2019

[VIDEO] Genieten! Zo gezellig was de intocht van Sinterklaas (in één minuut)

Op zaterdag 16 november kwam Sinterklaas aan in Gouda en wat was het gezellig! Vrolijke kinderen, st...

adv.