Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ook dit jaar slaapt Sinterklaas in Museum Gouda en zo ziet zijn kamer eruit

Aangeboden door Museum Gouda 15 november 2019

Net zoals vorig jaar slaapt Sinterklaas in de weken na de intocht (16 november) weer in Museum Gouda, dat wordt omgedoopt tot het Huis van Sinterklaas. Wij zouden indebuurt niet zijn als we niet heel nieuwsgierig waren naar hoe die kamer van de Sint er dan uitziet, dus namen wij een kijkje…

Vorig jaar verbleef de Sint ook in een eigen kamer in Museum Gouda en dat is zo goed bevallen, dat ook dit jaar het Museum zijn thuisbasis is. Dit is niet alleen voor de Sint leuk, maar ook voor de kinderen die wel eens kijkje willen nemen in de kamer van de Goedheiligman. Elke zondag en woensdag van 17 november t/m 4 december wordt er namelijk een gezellig familieprogramma georganiseerd. Hier kunnen ze alles leren over het bijzondere gebouw, het pepernotenmysterie oplossen en Sinterklaas ontmoeten in zijn prachtige werk- en slaapkamer.

Inschrijven voor het familieprogramma kan via deze link >>>

Gratis inloopzaterdagen

Ook organiseert het Museum gratis inloopdagen. Deze vinden plaats op 16, 23 en 30 november. Op zaterdag 16 november is Sinterklaas natuurlijk nog heel druk in de stad en is hij zelf nog niet in het museum. Wel ontvangt hij van directeur Marc de Beyer rond 15.00 uur alvast de sleutel van het huis en wordt de speciale pepernotenmachine aan het museum overhandigd. Op 23 en 30 november is Sinterklaas wel in zijn kamer aanwezig.

Kleurwedstrijd

Ook kun je zelf een super coole pepernotenmachine winnen. Om kans te maken kunnen kinderen meedoen aan de kleurwedstrijd die wordt georganiseerd door Museum Gouda. Op de kleurplaat is de pepernotenmachine ook terug te vinden. Het kind dat de kleurplaat het allermooiste weet in te kleuren wint!

Bekijk hier de kleurplaat en print hem uit:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Museum Gouda. Meer over Museum Gouda ontdekken?

Museum Gouda musea

Gesloten11:00 - 17:00

Achter de Kerk 14, Gouda

Bekijk meer:musea

Lees ook:

Intocht Sinterklaas in Bodegraven, Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Oudewater

De intocht van Sinterklaas in Gouda is op zaterdag 16 november. Maar dit is natuurlijk niet de enige...

adv.