Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kruidnoten scoren? Hier haal je volgens ons de lekkerste kruidnoten van Gouda [VIDEO]

Door Kirsten Spooren 3 december 2019

Nog maar twee nachtjes slapen en dan is het pakjesavond! Bij een sinterklaasfeest horen natuurlijk kruidnoten, maar waar haal je eigenlijk de lekkerste kruidnoten van Gouda? De redactie van indebuurt ging alle bakkers van de binnenstad af en haalden bij Bakker Bart, Van Dijk, De Vlaam, Van den Berg én Herfst een zakje kruidnoten om te testen. Benieuwd welke wij het lekkerst vonden? Lees dan snel verder of bekijk de video!

Allereerst: alle kruidnoten die we hebben getest zijn van onze plaatselijke bakkers en ze zijn stuk voor stuk overheerlijk. Er zijn dus geen verliezers, alleen verschillen. Deze test is dus gebaseerd op onze mening, die we dan ook zo goed mogelijk proberen uit te leggen. Maar onthoud: smaken verschillen!

Banketbakkerij Herfst

Banketbakkerij Herfst vind je aan de Lange Tiendeweg. Voor €2,- haal je hier een zak verse kruidnoten. Je proeft de speculaas erg goed en ze zijn niet te hard of te zacht. De redactie vond het fijn dat de speculaassmaak niet te overheersend was.

Prijs: €2,-
Waar: Banketbakkerij Herfst


Banketbakkerij Van den Berg

Bij Banketbakkerij Van den Berg aan de Lange Groenendaal bakken ze niet hun eigen kruidnoten, maar ze verkopen er de kruidnoten van Van Delft. Een paar jaar geleden had Van Delft hier een pop-upstore met alleen maar kruidnoten. Opvallend is dat deze kruidnoten een stuk kleiner en donkerder zijn. Ze zijn een stuk zoeter dan de rest en ook licht zout. Zeker niet verkeerd wanneer je een liefhebber bent van zoetigheid.

Prijs: €2,50
Waar: Banketbakkerij Van den Berg


Banketbakkerij Van Dijk

Deze banketbakker heeft dit jaar de prijs gewonnen voor beste speculaasbrokken, dus we waren benieuwd of de kruidnoten net zo goed zijn. Wat opvalt is dat de kruidnoten een stuk zachter zijn dan voorgaande kruidnoten en ze voelen prettig aan in de mond. Ze smaken sterk naar speculaas en hebben qua smaak wel iets weg van een speculaaspop. Ze zijn ook iets groter dan de overige kruidnoten en zeker een favoriet van de redactie.

Prijs: €3,35
Waar: Banketbakkerij Van Dijk


Banketbakkerij De Vlaam

Banketbakkerij De Vlaam vind je op de Markt en staan bekend om hun lekkere taarten. Maar ook de kruidnoten mogen er zijn. Ze zijn bleker dan de rest en ook een stuk kleiner, maar ze vallen op door hun smaak. Deze kruidnoten hebben een lichte anijssmaak en iets minder speculaas. Deze kruidnoot was de favoriet van stagiair Sharmila, vooral omdat ze anijs lekker vindt.

Prijs: € 2,95
Waar: Banketbakkerij De Vlaam


Bakker Bart

Ook bij Bakker Bart verkopen ze kruidnoten en hoe! De redactie was onder de indruk van de smaak. Knapperig, vers en goed van smaak. De kruidnoten smaken goed naar speculaas, maar ook alsof ze een tijdje in een jute zak hebben gelegen. Echt de smaak van Sinterklaas. Voor de prijs krijg je ook een behoorlijke zak.

Prijs: € 2,-
Waar: Bakker Bart


Lees ook…

Waar vind je de beste stationskoffie van Gouda? Wij gingen het testen

Even snel een bakkie halen voor de trein gaat. Voor veel Gouwenaars is dit hét begin van hun dag. On...
Kaasfondue Belvedère

Getest! We gingen kaasfonduen bij Belvedère en dit vonden we ervan

Waar je ons 's nachts voor wakker kunt maken? Eten! Sushi, dim sum of een hamburger met patat, we vi...

De grote indebuurt wijntest: dít is de lekkerste en goedkoopste witte wijn van Gouda

Wanneer de zon schijnt, zit heel Gouda op het terras. Iedereen heeft zo zijn favoriet, maar waar dri...

adv.