Annemay is adjunct-directeur van een basisschool: ‘Je kunt hier je eigen talenten ontwikkelen’

Aangeboden door BLICK op onderwijs

Een deel van het team | Foto: Blick op onderwijs

Boeiend én bloeiend onderwijs, jezelf leren kennen en samen kunnen leren: dit zijn nog maar een paar kernwaarden van de stichting BLICK op onderwijs. Onder de stichting vallen verschillende basisscholen en een middelbare school. Annemay vertelt: “Iedereen wordt bij deze scholen écht gezien. Zowel de leerlingen als de leerkrachten.”

Wie bij het onderwijs nog denkt aan alleen maar luisteren en de vakken rekenen en taal, heeft het mis. De focus ligt op véél meer dan dat. BLICK op onderwijs vindt het belangrijk dat leerlingen geprikkeld worden door de leerstof. De nieuwsgierigheid van de leerlingen moet aangewakkerd worden. Je bent dan nog gemotiveerder om iets nieuws te leren. Hoe pakken ze dat bij deze scholen aan?

Lees verder onder de video >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Het ideaal en kernwaarden | video: BLICK op onderwijs

Gezien worden

Annemay was leerkracht en is nu adjunct-directeur bij OBS de Klim-Op. Jazz (14) heeft bij Annemay in de klas gezeten. Ze vertellen allebei wat zij zo fijn vinden aan de scholen van BLICK op onderwijs.

Annemay ervaart het klimaat op de Klim-Op als veilig en gezellig. Ze vertelt: “Het is een kleine stichting. Als medewerker ben je absoluut geen nummertje en word je echt gezien. Het bestuur en de collega’s hebben écht oog voor elkaar. Dat maakt het een prettige sfeer om in te werken en om je in te kunnen ontwikkelen, als leerkracht en als persoon. Je mag je eigen pad bewandelen en daar hoort ook af en toe een ‘foutje’ bij. Het klimaat is veilig: veel kan en mag.”

Jazz vervolgt: “Ik heb zelf ervaren dat ik echt word gezien als leerling. Ik ben later ingestroomd, pas in groep 8. Toen kwam ik bij juf Annemay in de klas. Ik had best wat moeite met rekenen. Ik heb toen één-op-één begeleiding gekregen van een andere juf, juf Jolanda. Dat heeft me echt heel erg geholpen. Nu zit ik op de middelbare school en heb ik dus géén extra hulp meer nodig met wiskunde. Als ik wel weer hulp nodig heb, dan kan ik dat wel krijgen op school.”

Warm bad

Het is best spannend om bij een nieuwe werkgever te beginnen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een nieuwe start op een basisschool. Jazz: “Ik ben dus in groep 8 pas gestart op de Klim-Op. Ik verhuisde vanuit Zeewolde en kende dus niemand. Ik werd gelukkig heel goed ontvangen en iedereen was heel aardig. Ik had al snel veel vriendinnen op school. De leerkrachten zijn ook écht aardig en ze willen je altijd helpen.”

“Leerlingen en nieuwe leerkrachten worden altijd goed ontvangen bij ons op school. Als leerkracht ben je direct onderdeel van het team”, vertelt Annemay. “De leerkrachten worden begeleid en kunnen zichzelf ook blijven ontwikkelen. We bieden veel verschillende cursussen en opleidingen aan. Daarnaast kun je doorgroeien naar een andere functie, als je dat zou willen. Daar ben ik zelf toevallig een voorbeeld van. Je staat er nooit alleen voor en iedereen gunt je jouw ontwikkeling als leerkracht.”

Prachtig beroep

Leerkracht zijn is een prachtig beroep. Je ziet kinderen groeien, je draagt bij aan een betere maatschappij en de lesstof is leuk en interessant om te geven. Er zijn een aantal factoren bij de scholen, waardoor het beroep van leerkracht nóg leuker wordt.” Om te beginnen hebben de scholen allemaal hun eigen, unieke sfeer. Er zijn verschillen tussen de scholen, maar die mogen er zijn”, legt Annemay uit. “Het is maar net wat goed bij jou past. De kernwaarden blijven hetzelfde.”

Kennis vermenigvuldigen

Een andere factor is het delen van kennis. Annemay: “Op alle scholen geldt wel: we hebben allemaal hart voor de kinderen en voor de school. De scholen werken onderling ook samen, bijvoorbeeld met het overbrengen van kennis. Leerkrachten van verschillende scholen kunnen en mogen ook van elkaar leren.”

Een goed idee is nou eenmaal een goed idee. “Misschien kan een andere collega dat ook gebruiken in de klas. Leerkrachten krijgen de kans om hiervan te leren in de ‘Professionele Leergemeenschap’. Collega’s komen speciaal hiervoor bij elkaar.” Je blijft dus ontwikkelen als leerkracht. Fijn!

Lees verder onder de afbeelding >

Alle scholen bij een rijtje| Logo: BLICK op onderwijs

Fijne leeromgeving

Een fijne leeromgeving is voor iedereen prettig. Voor zowel de leerling als de leerkracht. “Ik kan natuurlijk alleen over het leerklimaat van mijn eigen school vertellen. Er heerst bij ons veel rust, de afspraken zijn helder en iedereen houdt zich daaraan. Dat maakt het fijn om op onze school rond te lopen, les te geven en te leren.”

Jazz vult aan: “Als je iets wil doen op de gang of samen wil werken, kan dat altijd. Je wordt dan niet gestoord en je hebt geen last van de andere groepen. Je voelt je écht thuis op school en je leert daardoor veel en snel.”

Gelijke kansen

Sommige leerlingen worden arts, anderen gaan werken bij een modebedrijf of aan de slag in de zorg. Alles kan en alles mag: je moet doen waar jij je prettig bij voelt. Het is daarom wel belangrijk dat alle leerlingen gelijke kansen krijgen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Dat kan op allerlei manieren zoals extra begeleiding alleen of in groepjes, een plusklas voor kinderen die extra uitdaging nodig hebben en een kansklas voor kinderen die het liefst wat met hun handen doen. De stichting biedt het allemaal aan: het aanbod is gevarieerd en boeiend. Dat klinkt goed, hé?

Doorgaande lijn

Jazz zat bij juf Annemay in de klas, maar ze zit nu in de tweede klas van het voortgezet onderwijs. Ze gaat nu naar het eye-college. Deze middelbare school zit ook aangesloten bij BLICK op onderwijs. Jazz heeft het daar enorm naar haar zin: “We leren bijvoorbeeld ook koken, doen iets met techniek of we zijn creatief bezig. In de eerste klas doe je het allemaal en vanaf de tweede klas mag je zelf kiezen.” De leerlingen kunnen dus echt iets kiezen waar ze hun energie en interesse in kwijt kunnen.

Annemay: “Het is fijn dat er een middelbare school bij onze stichting zit. We kunnen daardoor makkelijker overleggen over leerlingen in groep 8. Ook als zij niet naar het eye-college gaan. De collega’s geven altijd advies, zij hebben de kennis in pacht.”

Leukste moment

Je kunt je vast nog wel een mooi moment herinneren van de basisschool: dat ene leuke uitje of die grappige meester. Jazz weet het ook: “Het leukste vond ik toch wel het groep 8-kamp en de musical. We kregen toen ook echt les van een musical-juf.”

Ze zoeken jou!

Ben je enthousiast geworden van het bovenstaande verhaal? En lijkt het je leuk om bij deze stichting aan de slag te gaan? Dan ben je aan het goede adres: ze hebben vacatures bij meerdere scholen. Neem vooral contact op! Wie weet word jij binnenkort wel ingewerkt door Annemay of één van de andere collega’s.

Ben je ouder en lijkt deze stichting passend voor jouw kind? Ook dan kun je contact opnemen met één van de scholen via de website.

Meer in deze categorie

Onderwijs

Ga naar “Deze leuke cursussen volg je bij Volksuniversiteit Gouda”

Deze leuke cursussen volg je bij Volksuniversiteit Gouda

Aangeboden door Volksuniversiteit Gouda

Cursus korte opleiding Volksuniversiteit Gouda 2022 - 2023
Ga naar “Zo tof is werken met kinderen: ‘Ze stellen verrassend leuke vragen’”

Zo tof is werken met kinderen: ‘Ze stellen verrassend leuke vragen’

Aangeboden door Quadrant Kindercentra

Clustermanager Elise Faay bij Kindcentrum de Tol Reeuwijk - baan vacature werk kinderopvang pedagogisch medewerker

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp”

Eerste twee boeken gratis lenen met de BiebApp

 • Stadsbibliotheek Gouda
 • Geldig t/m 8 maart 2023
evenementen maart gouda
Ga naar “Dagje sauna van € 36,50 voor € 17,99”

Dagje sauna van € 36,50 voor € 17,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Australian huispak € 19,99”

Australian huispak € 19,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 11 februari 2023
Ga naar “Kruidvat luiers NewBorn midpack en smallpack van € 5,98 voor € 2,99”

Kruidvat luiers NewBorn midpack en smallpack van € 5,98 voor € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Personal trainer gezocht voor fit20 Gouda (interne opleiding, dus vooropleiding niet verplicht)”

Personal trainer gezocht voor fit20 Gouda (interne opleiding, dus vooropleiding niet verplicht)

 • Fit20 Gouda
 • Parttime

Topper

Ga naar “Taxichauffeur zorgvervoer bij Geukes Taxi”

Taxichauffeur zorgvervoer bij Geukes Taxi

 • Geukes Taxi
 • Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Huiskamerconcert aan de IJssellaan”

Huiskamerconcert aan de IJssellaan

 • T/m 31 dec
Ga naar “Goudse Hofstedendagen”

Goudse Hofstedendagen

 • Van 3 jun t/m 4 jun
goudse hofstedendagen
Ga naar “Zeldzaam Mooi Markt”

Zeldzaam Mooi Markt

 • Markt
 • 5 maart 2023
Ga naar “Expositie Fotokring Groene Hart”

Expositie Fotokring Groene Hart

 • Cultuurhuis Garenspinnerij
 • T/m 16 feb
Ga naar “6-delige Workshopreeks Klimaatgesprekken”

6-delige Workshopreeks Klimaatgesprekken

 • T/m 12 apr