Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verkouden? Een bezoekje aan de zoutkamer van Angela helpt

Aangeboden door Salt Clinic Gouda 13 oktober 2019

De herfst is begonnen en dat is te merken. Buiten is het koud, nat en het waait. Om ons heen horen we veel mensen niezen en snotteren en daar willen we ver vandaan blijven. Word jij snel verkouden of heb je een lage weerstand? Dan kunnen een paar sessies in de zoutkamer van Angela de oplossing bieden.

De zoutkamer van Salt Clinic zorgt ervoor dat de symptomen van verkoudheid afnemen en dat het niet zo snel terug zal komen. “Door de zoutkamer regelmatig te bezoeken zal het je neus openen. Dit zorgt ervoor dat je meer lucht krijgt en het doodt de bacteriën in je neus”, vertelt eigenaresse Angela.

‘Het zout zorgt ervoor dat je makkelijker kunt ademen’

“Het zout dat je inademt zorgt er ook voor dat de verstopping van slijm loskomt in je longen, hierdoor kan je makkelijker ademhalen. Halotherapie (zoutkamer) verlaagt ook stress. Stress zorgt er namelijk voor dat je immuunsysteem verslechtert en hierdoor ben je vatbaarder voor verkoudheden. Ik raad mensen aan om tien tot twintig sessies te doen. Het werkt het best als je minimaal twee sessies per week doet.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Sporten wordt fijner

Ook voor sporters is de zoutkamer een hulpmiddel. “Aangezien het herfst is en de winter er aankomt wordt er steeds meer binnen gesport. Dit betekent dat mensen meer blootgesteld worden aan airco’s en stoffige omgevingen. Geen frisse lucht en misschien zelfs te koude lucht door airco’s. Halotherapie helpt je hierbij. Het zorgt ervoor dat je je longen schoonhoudt en je longcapaciteit groter wordt. Je ademhaling verbetert hierdoor en ook je uithoudingsvermogen. Hierdoor zal het sporten makkelijker gaan.”

Een zoutlamp thuis

Er zijn bij Salt Clinic ook zoutlampen te koop. Het geeft niet alleen een geweldige sfeer in huis… “De zoutlampen zuiveren op een natuurlijke manier de lucht in huis. Het gaat ook de stralingen van elektrische apparaten tegen. Een constante blootstelling aan stralingen van elektrische apparaten zorgt voor stress en vermoeidheidsklachten. Daarom zou je een zoutlamp bijvoorbeeld ook heel goed op kantoor kunnen plaatsen.  Je kunt de zoutlamp ook op je nachtkastje plaatsen, het helpt namelijk ook je nachtrust te verbeteren.”
Tekst gaat verder onder de foto.

©Salt Clinic

Kinderen

“Halotherapie is ook erg geschikt voor kinderen, het is namelijk 100% natuurlijk. Daarom is er ook een speelhoekje in de zoutkamer. Juist omdat kids vatbaarder zijn is het heel raadzaam om met kinderen de zoutkamer te bezoeken. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene de kamer in. Twijfel je? Dan kun je altijd even overleggen met jouw huisarts.”

Persoonlijk advies

“Mocht je meer informatie en persoonlijk advies willen, dan kun je altijd even bellen of langs komen bij Salt Clinic. Samen bespreken we dan wat het beste traject voor je zou zijn. Het is namelijk erg persoonlijk en het advies verschilt per aandoening. Iemand met bijvoorbeeld COPD of astma is in deze periode veel vatbaarder. Ik raad dan aan om meerdere sessies per week te doen.”


Meer over Salt Clinic Gouda ontdekken?

Salt Clinic Gouda zorg

Gesloten10:00 - 13:30 |14:00 - 19:00

Lekkenburg 2 (2e verdieping), Gouda

Bekijk meer:zorg

Lees ook:

salt clinic

Goudse Angela (32): ‘Ik probeer zelf één of twee keer per week in de zoutkamer te gaan’

Eens in de zoveel tijd kom je een ondernemer tegen met een bijzonder bedrijf. Zo raakten we in gespr...

Last van huidproblemen? De zoutkamer van Angela kan je helpen

Wist jij dat de huid het grootste orgaan is van je lichaam? En dat het je beschermt tegen bacteriën,...
Salt Clinic Gouda

Mariëtte (50) heeft hooikoorts: ‘Geen dubbele dosis medicatie meer, maar een zoutkamer’

Mariëtte Kok is kleuterjuf en heeft al van jongs af aan last van hooikoorts. Mariëtte kwam uiteindel...

adv.