Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Thuiswerkers opgelet: dit is wat een verkeerde houding in je lichaam veroorzaakt

Aangeboden door Chiropractie Centraal 30 mei 2020

Normaal gesproken behandelt Joseph Coletta (33), mede-oprichter van Chiropractie Centraal, vooral mensen met lage rugpijn, nekklachten en hernia’s. Sinds er veel meer vanuit huis wordt gewerkt, in slechte houdingen en zonder de juiste spullen, duiken er andere klachten op. Nu is het vooral hoofd-, nek- en schouderpijn, die we massaal negeren. “Het lijkt soms wel alsof mensen het normaal vinden om pijn te hebben.”

“Een zorgelijke ontwikkeling”, vertelt de in Amerika geboren Joseph Coletta over de toename in hoofd-, nek- en schouderklachten. De 33-jarige Amerikaan kwam in 2015 naar Nederland en richtte samen met Nieuw-Zeelander George Ellis Chiropractie Centraal op. George en Ellis begonnen in Rotterdam, maar een vestiging in Gouda volgde snel.

In die vijf jaar heeft Joseph het zelden zo druk gehad als in de huidige corona-situatie. “We zien een duidelijke toename sinds halverwege maart, toen de coronamaatregelen actief werden en we zoveel mogelijk thuis moesten werken. Helaas heeft niet iedereen de juiste middelen om een gezonde werkhouding aan te nemen, zoals een goede stoel of een in hoogte verstelbaar beeldscherm. Veel mensen zitten voorovergebogen aan de keukentafel, bewegen minder dan normaal en nemen minder vaak pauzes. Vaak ontstaan er al na een paar dagen klachten.”

Chiropractie Centraal mei 2020 - Joseph reinigt behandeltafel
Ook bij de chiropractie Centraal kun je veilig terecht. Zo wordt de behandeltafel na elke behandeling gereinigd. (Beeld: Chiropractie Centraal)

Niet normaal

Volgens Joseph is het opvallend dat veel mensen lang met pijn blijven lopen. “Je zou bijna denken dat mensen het zorgsysteem niet willen belasten, of erger nog, dat de pijn normaal is. Dat je een nachtje verkeerd hebt geslapen bijvoorbeeld, of omdat je nu eenmaal hard werkt. Sommige slikken pijnstillers, maar dat lost niets op. Je maskeert de pijn alleen maar. Tegen iedereen die klachten heeft, wil ik zeggen: neem de signalen die je lichaam afgeeft serieus. Pijn is niet normaal.”

Joseph waarschuwt dat beginnende klachten snel om kunnen slaan in chronische klachten, die moeilijker te bestrijden zijn. “In het begin heb je misschien een lichte stijfheid in je nek of schouders. Vaak volgt hoofdpijn en rugpijn en verkramping van spieren, pezen en zenuwen. Na een tijdje kan dat omslaan in bijvoorbeeld buik- en darmklachten.”

Voldoende pauzes

Om klachten voorkomen, raadt Joseph aan om te investeren (of je werkgever te vragen) in goede spullen om thuis te werken. Ook heel belangrijk: neem voldoende korte pauzes, waarin je beweegt en rek- en strekoefeningen doet. Check voor enkele voorbeelden dit filmpje hieronder:

Meer dan kraken

Zoals je aan het filmpje hierboven (en andere filmpjes op het Youtubekanaal van Chiropractie Centraal) kunt zien, is het beeld van chiropractie als ruwe behandelmethode, waarin je hele lichaam piept en kraakt, achterhaald. “Het doel van chiropractie is om je weer soepel en pijnvrij te kunnen laten bewegen. Afhankelijk van de klachten die je hebt, gaan we met je in overleg over de juiste behandeling.”

Niet aanmodderen

Heb je nu al klachten? Aarzel dan niet om een afspraak te maken bij Chiropractie Centraal. “Ik zou zeggen: wacht daar niet mee”, benadrukt Joseph. “Je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig mee omgaan. Mocht je twijfelen of chiropractie iets voor je is? Bel ons dan gerust. We kunnen een vrijblijvend, gratis gesprek met je aangaan om te bepalen hoe we je het beste kunnen helpen.”

Ook een afspraak maken? Dat kan eenvoudig via de oranje knop hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Chiropractie Centraal. Meer over Chiropractie Centraal ontdekken?

Chiropractie Centraal zorg

Gesloten13:00 - 19:00

Kattensingel 74, Gouda

Bekijk meer:zorg

adv.