Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Echt waar! Vrijdag kun je gratis IXXI’s van de muur plukken in Gouda

Aangeboden door Museum Gouda 11 november 2019

De tentoonstelling ‘Stilleven’ opent op 15 november in Museum Gouda. Om dat te vieren hangen de kleurige bloemstillevens niet alleen in het museum maar ook verspreid door de binnenstad van Gouda. Wat? Ja, geen grapje!

‘Stilleven’ is de nieuwe tentoonstelling in Museum Gouda en toont een vernieuwend beeld van het Nederlandse en Belgische stilleven van omstreeks 1870 tot nu en onderzoekt de betekenis voor kunstenaars. Er is voor ieder wat wils: van laatnegentiende-eeuwse stillevens tot abstracte schilderijen, van werken die qua kleur van het doek spatten tot een ingetogen foto-stilleven van de bekende Nederlandse fotograaf Erwin Olaf. Om de tentoonstelling te introduceren bedachten Museum Gouda en het populaire IXXI een leuke actie.  

‘De bloemetjes worden buitengezet’

IXXI, wat is dat? Dat leggen we je eerst even uit. Een IXXI is een koppelsysteem van kunststof x-jes en kaarten waarmee je de mooiste dingen voor je muur maakt. Je zet dus eigenlijk je eigen wanddecoratie in elkaar; van eigen foto’s of met een beeld uit de collectie. IXXI maakte voor het museum een collage van een kleurrijk bloemstilleven van de Belgische kunstenaar Rik Wouters, dat ook in de tentoonstelling te zien is.

Zie jij ergens in de binnenstad of in de Goudse wijken dit stilleven hangen? ‘Pluk’ deze dan snel, want dan is die van jou! Er hangen 15 werken verspreid door de stad.

Tekst gaat verder onder de foto.

IXXI stilleven Museum Gouda
©IXXI

Hoe je een IXXI plukt

Ga op vrijdag 15 november vanaf 11.00 uur Gouda in om een IXXI te plukken. Op vertoon van een ‘pluk-mij’-label ontvang je één gratis entreekaartje voor de tentoonstelling én een toolkit om de door jou geplukte IXXI thuis op te hangen. Klik hier voor meer informatie.

Leuk als je een foto maakt bij het door jou geplukte stilleven en deze post op social media!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Museum Gouda. Meer over Museum Gouda ontdekken?

Museum Gouda musea

Geopend11:00 - 17:00

Achter de Kerk 14, Gouda

Bekijk meer:musea

adv.