Dennis: ‘Mijn hele huis is ingericht met meubels die ik zelf verkoop’

Aangeboden door Zitten en Liggen 28 februari 2018

Dennis Hermenet (40) begon zes jaar geleden zijn winkel Zitten en Liggen aan de Van Limburg Stirumstraat. Hier verkoopt hij banken, kasten, stoelen en nog veel meer. “Mijn hele woning is ingericht met meubels die ik zelf verkoop. Ik gebruik het ook wel eens als tweede showroom.”

“Mijn vader had meerdere winkels in Den Haag, ik werkte daar met hem. Het is er dus met de paplepel ingegoten. Toen hij stopte ben ik ook één jaar uit de branche gestapt. Daarna ben ik het dichter bij huis gaan zoeken – ik woon namelijk in Reeuwijk – en kwam ik uit bij het pand waar we nu nog steeds zitten (en liggen).”

‘het is er dus met de paplepel ingegoten’

Klanten mee naar huis

De winkel van Dennis is gezellig druk. Als je binnen komt weet je haast niet meer waar je moet kijken, er staat zó veel! We vragen Dennis wat hij zelf het mooiste vindt, als hij überhaupt een keuze kan maken.

“Het mooiste vind ik dat de meubels geheel op maat gemaakt kunnen worden. Heeft de klant een wens, dan is het bijna altijd mogelijk om dit te laten maken. Ook hebben we meer dan 1.000 verschillende stoffen waar je uit kunt kiezen. En omdat wij rechtstreeks bij de fabriek bestellen kunnen we het ook nog een aanbieden tegen een ‘normale’ prijs.”

Zitten en Liggen Gouda

“Mijn eigen huis staat ook vol met meubels die ik zelf verkoop. Dat kan bijna ook niet anders toch?! Ik gebruik het ook wel eens als showroom. Ik neem de klanten dan mee naar mijn woning, zodat ze kunnen zien hoe zo’n bank eruit ziet als die helemaal op maat is gemaakt.”

Gouda it is

De plek waar Zitten en Liggen gevestigd is, is misschien niet de meest voor de hand liggende. Het ligt niet in het centrum en niet bij andere woonwinkels in de buurt. “Wij vinden de plek erg fijn waar we zitten. Voor de deur kun je gewoon gratis parkeren, laden en lossen. Om de hoek zitten een paar winkeltjes en een grote supermarkt. We kijken ook niet naar iets groters of een andere locatie. Het is voor ons perfect.”

Zitten en Liggen woonwinkels

Nu gesloten10:00 - 17:00

Van Limburg Stirumstraat 1-3, Gouda

Bekijk meer:woonwinkels