Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel autobranden waren er vorig jaar in Gouda

Door Eva van Dantzig 5 januari 2019

Het aantal autobranden in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als in 2018. De brandweer moest maar liefst 5574 keer uitrukken om een autobrand te blussen. Nou zijn wij natuurlijk benieuwd hoeveel branden er vorig jaar in Gouda waren. We zochten het voor je uit.

Een jaar eerder waren de meeste autobranden in Noord-Brabant, maar in 2018 niet meer. Zuid-Holland staat namelijk op één met maar liefst 1.025 branden. Even ter vergelijking: in 2017 waren er 675 autobranden in onze provincie, dat blijkt uit cijfers van Alarmeringen.nl. Een flinke stijging dus!

In Gouda

We gaan even kijken naar de cijfers van onze eigen stad. Ook daarin zien we een groot verschil met een jaar eerder, maar dan wel positief. In 2017 ging de brandweer 33 keer op pad vanwege een autobrand en afgelopen jaar was dat ‘maar’ 15 keer.

Brandstichting

Uit de cijfers blijkt dat het in alle gevallen om brandstichting ging. Zo gingen er in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november een auto én een scootmobiel in vlammen op bij een parkeerplaats aan de Groenlust. Ook brandde er op de allerlaatste dag van 2018 twee auto’s volledig uit aan het derde Heesterhof.

In de regio

Hoe zit het in de omliggende gemeenten? Ook dat kunnen we zien. De teller in Reeuwijk staat op 3 autobranden, in Waddinxveen op 8, in Nieuwerkerk aan den IJssel op 6 en in Moordrecht op 1.

Bron: Alarmeringen.nl en ED

Lees ook:

MAG DAT: in welke gevallen mag je 112 bellen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Zo groot is de kans op een woninginbraak in Gouda

Voor inbrekers maakt het echt wel uit waar je huis staat. Zo is de kans dat jouw woning wordt doorzo...

Meer over

112 Nieuws

adv.