Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zorgcentrum De Hanepraij tijdelijk gesloten voor bezoek door coronabesmettingen

Door Eva van Dantzig 21 oktober 2020

Het gaat niet goed met het aantal besmettingen bij een aantal zorgcentra van Zorgpartners Midden-Holland. Eén van die centra is de in Gouda gevestigde Hanepraij. Door het aantal besmettingen hebben ze besloten de deuren tijdelijk gesloten te houden voor bezoek.

Laatste update: vrijdag 23 oktober 2020

Inmiddels is bekend dat het bezoek aan de Hanepraij weer minimaal wordt opgestart. Afdelingen Het Anker, De Zonnewijzer, De Kajuit en De Lantaarn blijven nog wel gesloten. Het bezoeken van niet besmette bewoners mag door maximaal één persoon en alleen in het eigen appartement.

De Hanepraij monitort in de periode van 23 tot en met 28 oktober het virus zich gedraagt binnen het zorgcentrum. Dit betekent dat gedurende deze periode bewoners niet van de afdeling mogen, niet naar huis of naar buiten mogen en het restaurant gesloten blijft en er geen groepsvorming op de afdeling is.


“Wij begrijpen dat het aanpassen en/of stopzetten van de bezoekregeling moeilijk en verdrietig is voor naasten “, zo laat Zorgpartners Midden-Holland via hun website weten. “Echter, in deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in onze centra ouderen wonen met een (zeer) kwetsbare gezondheid die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden. De centra informeren de betrokkenen wanneer de bezoekregeling weer aangepast kan worden en bezoek weer mogelijk is.”

Reeuwijk

Ook bij zorgcentrum De Reehorst in Reeuwijk is circa tien procent van de bewoners besmet met het coronavirus. Het gaat in totaal om zeven bewoners. Uit voorzorg zijn de betrokken afdelingen gesloten voor bezoek. In De Reehorst is op één afdeling weer beperkt bezoek op afspraak mogelijk.

Testbeleid

Zorgpartners laten weten een actief testbeleid te voeren. “Zowel cliënten en medewerkers worden structureel al zeer laagdrempelig door ons getest. Daarnaast voert Zorgpartners het beleid dat medewerkers bij klachten niet mogen werken tot zij getest zijn. Bij positieve testen blijven medewerkers thuis tot zij formeel hersteld zijn. Verder dragen onze medewerkers preventief mondmaskers. Onze aanpak wordt structureel besproken en geëvalueerd met de GGD Hollands-Midden en de afdeling Medische Microbiologie van het Groene Hart Ziekenhuis. Zij ondersteunen ons in deze werkwijze.”


Lees ook:

Ontroerend! Bewoners De Hanepraij krijgen bezoek van familie via hoogwerker

Het is een moeilijke tijd voor bewoners en familie van mensen die in een verzorgingstehuis wonen. Je...

Het aantal coronabesmettingen in Gouda weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers

Of de gedeeltelijke lockdown al effect heeft op het aantal positief geteste Nederlanders, is nog te ...

Kijktip: corona-afdeling Groene Hart Ziekenhuis bij RTL Nieuws

Ben jij benieuwd hoe het eraan toegaat op de corona-afdeling van het Groene Hart Ziekenhuis? In de u...


Meer over Dirk Jan Blok Notaris ontdekken?

Dirk Jan Blok Notaris

dienstverlening

Wilhelmina van Pruisenlaan 143 , Gouda

Bekijk meer:dienstverlening

Meer over

Corona Nieuws

adv.