Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woningwaarde hoger dan ooit: dit is de WOZ-waarde in Gouda

Door Carin van der Meij 11 september 2020

Elke gemeente maakt jaarlijks een inschatting van wat een huis waard is. Dat noemen we de WOZ-waarde. Het CBS meldt dat de gemiddelde woningwaarde in Gouda is flink gestegen ten opzichte van een jaar eerder. 

Goed om te weten: het gaat hier om de gemiddelde WOZ-waarde. Wil je weten wat de waarde is van jouw woning? Vraag die dan gratis op bij de WOZ-waardeloket.

WOZ-waarde

Eerst even een opfriscursus, want hoe zat het ook alweer precies met de WOZ-waarde? De gemeente bepaalt elk jaar wat de waarde is van alle onroerende zaken in Gouda. Denk aan woningen, bedrijfspanden, maar ook een stuk grond. Aan de hand van deze waarde wordt bepaald hoeveel belasting je betaalt. Hoe meer je huis waard is, hoe hoger de belasting. Benieuwd hoe de gemeente zoiets vaststelt? Lees dan verder op de website van de Rijksoverheid.

Gemiddelde waarde in Gouda

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat de gemiddelde WOZ-waarde van een Nederlandse woning nog nooit zo hoog lag. Op 1 januari 2020 was de gemiddelde waarde 270.000 euro, bijna negen procent meer dan een jaar eerder.

Hoe zit dat in Gouda? In 2019 was de gemiddelde WOZ-waarde van een woning in onze stad 206.000 euro, al flink aan de maat zou je denken. Maar dit jaar stijgt die waarde met nog eens 7,8 procent. Dit betekent dat een Goudse woning nu een gemiddelde WOZ-waarde heeft van 222.000 euro. Daarmee liggen we nog wel onder de gemiddelde WOZ-waarde van 262.000 euro in Zuid-Holland.

In kaart

Ben je benieuwd naar de WOZ-waarde in andere gemeenten? LocalFocus heeft de cijfers in kaart gebracht:


Lees ook:

6 x deze woningen staan te koop in Gouda onder de €200.000

Een huis kopen is in Gouda niet altijd even makkelijk, er zijn namelijk meerdere kapers op de kust. ...

Nice! Je kunt je nu inschrijven voor deze 13 appartementen met uitzicht op de Markt

Er wordt al weken flink verbouwd aan de woningen boven de Etos in Gouda; ook wel 't Herthuys genoemd...

Wauw! Dit is de duurste woning die te koop staat in de binnenstad van Gouda

Wonen in een statig pand in de binnenstad van Gouda, wie wil dat nou niet? Neem bijvoorbeeld deze wo...

adv.