Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wegens omstandigheden gesloten: Miss Etam in Gouda houdt de deuren dicht

Door Eva van Dantzig 22 oktober 2020

Bij verschillende modezaken van moederbedrijf NXT Fashion ging de bezem erdoor: het bedrijf sloot vestigingen van Expresso, Miss Etam, Claudia Sträter en Steps. De Miss Etam in Gouda was tot voor kort nog geopend. Nu zit er toch een briefje op het raam van het Goudse filiaal met de boodschap: wegens omstandigheden gesloten. Wat is er aan de hand?

In het Algemeen Dagblad lezen we dat er chaos is bij Miss Etam filialen in het hele land. Zeker dertig vestigingen zijn al gesloten, het personeel krijgt geen loon, er komt geen nieuwe collectie binnen en het hoofdkantoor is onbereikbaar. Eigenaar Martijn Rozeboom spreekt dit tegen. Vakbond AVV wilde maandag 12 oktober faillissement aanvragen voor Miss Etam. Toen uiteindelijk het grootste deel van de werknemers toch loon kreeg, is deze faillissementsaanvraag niet doorgegaan. Miss Etam is dus vooralsnog niet failliet.

Chaos

Bijna een derde van de Miss Etam-winkels is de afgelopen weken gesloten vanwege conflicten met pandeigenaren. “Er wordt al maanden geen huur betaald, dus het is niet gek dat een huurbaas op een gegeven moment de stekker eruit trekt”, aldus een filiaalmanager van een Miss Etam uit het oosten van het land. Of dit bij het Goudse filiaal ook het geval is, is niet duidelijk. Feit is in ieder geval dat de deuren van de winkel aan in de Nieuwe Marktpassage dicht zijn. Of deze weer opengaan is onduidelijk.


Lees ook:

Dit is het goedkoopste huis dat nu te koop staat in Gouda

Zijn grote huizen met een oprijlaan, zwembad en enorm tuinhuis niets voor jou? Gelukkig, want wij zo...

Axelle werkt bij Savelberg: ‘Van samen zorgen tot klieren met slagroom’

Axelle van den Brule (33) werkt sinds anderhalf jaar bij Savelberg. “Ik ben hier begonnen met de opl...

Het aantal coronabesmettingen in Gouda weer gestegen: dit zijn de laatste cijfers

Of de gedeeltelijke lockdown al effect heeft op het aantal positief geteste Nederlanders, is nog te ...

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.