Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

IJzers uit het vet: het lijkt toch nog heel koud te worden

Door Kirsten Spooren 11 januari 2019

Had je die schaatsen al opgeborgen omdat je dacht dat het er toch niet meer van kwam? Er is reden om tóch nog te hopen op een strenge winter. De weerdeskundigen van Weerplaza zien namelijk een ‘onverwachte, maar overtuigende omslag in het weer’, lezen we op het AD

In de laatste week van januari kan het ook overdag gaan vriezen en die kou zou zeker twee weken aan kunnen houden. Weerman Raymond Klaassen vertelt dat het weermodel eerder nog geen koufront liet zien, maar dat dat deze week beduidend anders is.

Lucht vanuit Rusland

“De kaarten suggereren een krachtig hogedrukgebied boven het noorden van Europa, waardoor met een oostelijke stroming koude lucht vanuit Rusland onze kant op kan stromen. Het lijkt een klassieke wintersetting te worden op deze manier’’, aldus Klaassen. Vanaf grofweg 21 januari is het natte en relatief zachte weer volgens de modellen voorbij en begint de vrieskou.

Vorig jaar

Vorig jaar werden we ook al getrakteerd op een late, koude winter. In februari en maart vroor het zo hard, dat we zelfs op de grachten konden schaatsen. Bekijk hier de foto’s van vorig jaar:

Schaatsen in Gouda

Wij gingen schaatsen op de Turfmarkt, hier de foto’s

Geniet ervan, nu het nog kan. Wij gingen schaatsen op de Turfmarkt, waar het steeds drukker werd. Ga...

Meer over

Weer

adv.