Weekendnieuws: drie nachten op rij autobranden in Korte Akkeren

Door Anne-Meike van den Berg 13 mei 2019

Geen idee wat er het afgelopen weekend allemaal gebeurde in Gouda? No worries, we hebben de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen voor je op een rij gezet.

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

Gouds muziektalent te gast bij Paul Witteman

jala heywood

Het Goudse contrabas-talent Jala Heywood (11) speelde én zong zaterdagavond live op televisie in het programma van Paul Witteman. De muzikante is leerling van het Haagse Koninklijk Conservatorium en wordt beschreven als ‘het grootste talent van de afgelopen dertig jaar’. In het tv-programma Podium Witteman mocht Jala optreden als één van ‘Pauls Jonge Helden’. Samen met haar klasgenootjes speelde ze Billy Strayhorns Take  the ‘A’ Train. Je kunt de uitzending hier terugkijken (Jala is vanaf minuut 38 te zien).

Waterpolosters GZC DONK grijpen landstitel

waterpolo
Foto ter illustratie. Bron: ANP

De waterpolosters van Widex/GZC DONK hebben na een tumultueuze finale de nationale titel gegrepen. De Goudse vrouwen dwongen zaterdag een derde duel af tegen Polar Bears (Ede). Gisteren was het na de reguliere speeltijd 9-9. GZC DONK won vervolgens de bloedstollende strafworpenserie met 3-4. Keepster Debby Willemsz was de gevierde vrouw: zij keerde twee strafworpen. Lees meer over dit sportnieuws op de site van het AD.

Drie nachten op rij autobranden in Korte Akkeren

autobrand gouda
De vlammenzee afgelopen nacht. Foto: Hennie Roodbol / AD

In de wijk Korte Akkeren in Gouda zijn drie nachten op rij auto’s in vlammen opgegaan. In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 mei brandde een auto nabij het Uiverplein uit. De nacht erop vlogen twee auto’s in brand nabij de Walvisstraat. Dit gebeurde nadat een bankstel dat op straat stond in brand was gestoken. Het vuur sloeg toen over op de auto’s. Vannacht was het voor de derde keer raak: dit keer betrof het twee bestelwagens op de hoek van de Gansstraat en Kievitstraat. Een personenauto liep grote schade op. Lees meer over de autobranden op de site van het AD.

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.