Op deze plekken bij Gouda vind je vaak mobiele flitsers

Door Sylvia Vos 5 december 2017

Ze zijn bijna niet te missen: de busjes in de berm met daarin agenten die bezig zijn met een flitscontrole. Eenmaal het busje gespot, ben je al te laat als je te hard rijdt. En dan ligt er een paar weken later een bon op de mat. Herkenbaar? Afgelopen zomer zijn er namelijk weer heel wat portemonnees lichter geworden.

Tussen mei en oktober heeft de politie veel gecontroleerd met mobiele flitspalen. In heel Nederland kregen bijna 550.000 bestuurders een bekeuring. De boetes variëren van enkele tientjes tot maximaal €400,-, schrijft het AD. En er is een dikke kans dat er een heleboel Gouwenaren onder die beboete bestuurders waren, want op de wegen rond Gouda werden behoorlijk wat bekeuringen uitgedeeld.

Bij Gouda / Waddinxveen

Wie regelmatig over de A12 rijdt tussen Utrecht en Den Haag houdt maar beter de snelheid in de gaten. Er stonden tussen mei en oktober van dit jaar ‘slechts’ vier mobiele flitsers bij Gouda, maar op het hele traject wel 109.

Er is overigens nog een andere plek nabij Gouda waar behoorlijk vaak gecontroleerd werd in zes maanden tijd, namelijk de N457. Daar werden 37 mobiele flitsers gemeld.

En rijd jij regelmatig over de A20 tussen Gouda en Rotterdam? 71 (!) mobiele flitsers in een half jaar tijd.

A13 en A4

Dé flitshotspot van Nederland ligt op de A13, vlakbij Rotterdam Airport. Hier werden binnen een half jaar maar liefst vijfhonderd mobiele flitsers gesignaleerd. Ook de A4 tussen Den Haag en Schiedam is een veel-geflitste plek, daar stond volgens de app Flitsmeister 128 keer een mobiele flitspaal tussen mei en oktober.

Klik op het kleine kaartje hieronder en bekijk de info zelf.

Gouda flitsers mei - oktober 2017

Meer over

Nieuws Verkeer