Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 4 kruispunten voor automobilisten zijn mega-irritant

Door Eva van Dantzig 23 februari 2018

Wanneer je met de auto door Gouda rijdt, is dat als het rustig is, best te doen. Er zijn alleen een paar locaties waar je heel veel geduld nodig hebt. En waar je ogen in je rug moet hebben om te zorgen dat je niet iemand van de sokken rijdt. Helemaal in de spits. We doen het natuurlijk liever niet, maar daar mogen we best eens eventjes over klagen. Deze kruispunten vinden wij echt mega-irritant (aanvullen mag!).

Swipe naar links om alle kruispunten te zien van dit lijstje.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Opletten geblazen

Kruispunt irritant gevaarlijk
Foto: Axel Berkhoff

‘Even’ snel langs het centrum van Gouda rijden is rond de spits onmogelijk. Vooral de kruising Kattensingel met de Kleiwegbrug is een ware crime. De singels zijn een belangrijke route voor verkeer dat vanuit het centrum richting Stolwijk/Haastrecht of de snelweg moet. Rond de spits is het hier altijd druk. Doorgaand verkeer, mensen die opgehaald worden van het station of uit de stad, groepen fietsers die van alle kanten voor je auto schieten, hier en daar een pizzakoerier die het rode stoplicht niet heeft gezien(?), het is hier altijd opletten geblazen.

Uhm en nu?

pottersplein Gouda
Foto: Google Streetview

Pff, het lijkt wel of het hier altijd druk is en dan hebben we nog niet eens gehad over de spits. Voetganger, fietser, automobilist, dit is een lastige voor iedereen. Zeker als mensen ‘vergeten’ richting aan te geven. Zo zegt Carlien Meus: “Irritant? Het past gewoon niet. Heb je als tegenligger een vrachtwagen, moet je bijna terug naar de hoek voor het hotel of naar het stoplicht om deze de bocht te kunnen laten maken. En dan heb ik het nog niet eens over ladende en lossende touringbussen of leveranciers van het hotel of restaurant. Dat maakt het geheel helemaal onoverzichtelijk.”

Onder de boompjes

onder-de-boompjes-kruispunt
Foto: Google Streetview

Onderweg naar de Praxis of Action? Dan heb je hier vast wel eens een gevaarlijke situatie meegemaakt. Vijf van de 71 reacties ging over dit kruispunt. Helemaal in de spits is het hier bijna onmogelijk om over te steken. Anja Steenbergen laat weten, “SUPER GEVAARLIJK oversteken voor voetgangers. Verkeerslichten en zebrapaden zouden FANTASTISCH zijn daar.”

Albert Plesmanplein

albert-plesmanplein-kruispunt
Foto: Google Streetview

Ook dit kruispunt werd meerdere malen genoemd door jullie. Zo zegt Xandra Zijlstra: “Ik vind Plesmanplein wel het meest gevaarlijke kruispunt. Sowieso omdat de fietsers van alle kanten voor je auto kunnen schieten en je je nek ongeveer 180 graden moet draaien om ze te zien. In de zomer heeft de gemeente bedacht maar niet aan onderhoud te doen bij de grasperken en het onkruid staat er soms een meter hoog. Daarachter vandaan schieten de fietsers de weg op. Pffff….”

Ergernissen Gouda Gouwenaars ergeren

7 x ergernissen die je herkent als je een Gouwenaar bent

Lekker klagen. Stiekem houden we er allemaal wel van. Het liefst klagen we over het weer, maar in on...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Verkeer

adv.