Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x zo loop je geen boetes op tijdens de winter

Door Eva van Dantzig 21 januari 2020

Het is koud in Nederland en dat betekent gladheid, pech langs de weg, maar ook boetes. Een beslagen vooruit bijvoorbeeld kan je €240,- boete opleveren. Wil je voorkomen dat je op de bon geslingerd wordt? Let dan extra goed op deze punten:

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Geen goed zicht

Animated GIF

Heeft het gevroren? Zorg er dan voor dat alle ruiten van je auto compleet ijsvrij zijn. Een heel klein stukje ijs weg krabben zodat je door een luik kijkt is dus niet genoeg. Daarnaast kan het je een flinke boete opleveren. Het rijden met onvoldoende zicht kan je een boete opleveren van €230,-. Daar bovenop kun je een boete van €140,- krijgen als je spiegels ook nog eens bevroren zijn. Bah bah €370,-… Daar had je toch wel wat leukers van kunnen doen.

MAG DAT: autorijden terwijl je niet álle ruiten (inclusief zijruitjes) volledig schoon hebt gekrabd

Het lijkt misschien een open deur, maar als je soms zo eens om je heen kijkt op de weg, dat kun je n...

Lampen aan

cars lights GIF by volkswagenmx

Is het grauw en grijs weer, sneeuwt het of is het zicht slecht? Zorg er dan voor dat jij je verlichting aan hebt. Als jij je dim- of groot licht bent vergeten aan te zetten tijdens slecht zicht kan jou dit een boete opleveren van €140,-. Hetzelfde geldt trouwens voor de achterlichten. Als je helemaal bent vergeten je lampen te ontsteken kan dit je dus een boete opleveren van €280,-.

Lampen uit

blink 182 GIF

Schakel overigens wel je mistlampen of grootlicht op tijd uit. Het onnodig voeren van je mistlicht kost je namelijk €95,- en het onnodig voeren van je mistachterlicht maar liefst €140,-. Dus let op! Het mistlicht aan de voorkant mag je alleen gebruiken als mist, sneeuwval of regen je zicht ernstig belemmert. Het mistachterlicht mag alleen gebruikt worden als het zicht minder is dan 50 meter.

Pech langs de weg

car snow GIF

Gaat er door de kou iets fout en kom je stil te staan naast de weg met pech? Zet dan je knipperende waarschuwingslichten aan. Als die niet werken, plaats dan een gevarendriehoek. De driehoek moet je op 30 meter afstand van de auto plaatsen. Daarnaast moet de driehoek goed in het zicht staan. Als je dit niet doet kan het je een boete opleveren van €140,-

Geen pech maar toch langs de weg

music video blizzard GIF

Als je geen pech hebt, maar je route bijvoorbeeld geblokkeerd is door een pak sneeuw mag je altijd even langs de weg stoppen om je navigatie opnieuw in te stellen. Maar let wel op waar je dit doet, want onnodig de berm inrijden kan je een boete van €140,- opleveren. Sta je niet in de berm, maar onnodig op een vluchtstrook of vluchthaven, dan is de boete maar liefst €240,-.

Ken je kenteken

moving i see you GIF by Cheezburger

Controleer als je weg gaat van huis niet alleen je ruiten en spiegels, maar ook je kentekenplaten. Die moeten namelijk echt goed zichtbaar zijn en mogen dus niet bedekt zijn onder een laag sneeuw. Het kost je €45,- als ze niet behoorlijk leesbaar zijn. Als een plaat ontbreekt of helemaal niet te zien is, kost het je €140,-.

Dagje Duitsland

car sliding GIF

Als je van plan bent de grens over te gaan richting Duitsland, let er dan op dat je winterbanden onder de auto hebt zitten. Rijden met winterbanden is bij onze Duitse vrienden namelijk verplicht tijdens winterse omstandigheden. Dit geldt dus voor sneeuw, ijzel, sneeuwmodder en gladheid. Rijd je zonder winterbanden en word je gesnapt? Dan heb je een boete van €40,- aan je broek hangen. Heb je geen winterbanden en hou je als gevolg daarvan het verkeer op? Dan ben je €120,- kwijt.

Lees ook:

Glasvezel in Gouda: dit moet je erover weten

Zie jij door de vezels het glas niet meer? Wij ook niet. Er is de laatste tijd veel te doen over gla...

7 x dit was vroeger heel normaal in Gouda

Een wereld zonder Spotify, online supermarkt, mobiele telefoon of indebuurt; dat is moeilijk voor te...

Annuska ging haar droom achterna: ‘Ik wilde altijd al een baristabar beginnen’

Annuska van der Nagel (46) is al zes jaar eigenaresse van koffie- en theewinkel Simon Lévelt Gouda. ...
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Verkeer Weer

adv.