Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vanaf donderdagavond grote kans op files rondom Gouda door werkzaamheden

Door Kirsten Spooren 26 september 2019

Vanavond, donderdag 26 september, beginnen de werkzaamheden aan de Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. En dat betekent dat het rond Gouda extra druk wordt op de snelwegen. Iets om rekening mee te houden, dus!

De Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal wordt door Rijkswaterstaat zes weken lang onder handen genomen. Dat heeft lange files en extra drukte tot gevolg, zeker ook omdat de werkzaamheden in een toch al drukke periode vallen. Het is slecht weer en vroeg donker, waardoor het aantal files toeneemt.

Druk, druk, druk…

Waar je allemaal rekening moet houden met extra drukte? Nou, in ieder geval op de A12, de A2 en de lokale wegen eromheen. Rijkswaterstaat verwacht vooral files op de A12 vanuit Gouda en Woerden en op de A2 vanuit zowel Amsterdam als Den Bosch. “Maar ook op het onderliggend wegennet in Nieuwegein, Kanaleneiland en Hoograven zal het merkbaar zijn”, zegt woordvoerder Patricia Troost van Rijkswaterstaat in het AD. Rond knooppunt Oudenrijn wordt zelfs ‘zeer ernstige verkeershinder’ verwacht.

Blijf weg!

Rijkswaterstaat schat in dat het oponthoud je gemiddeld zo’n dertig minuten extra reistijd gaat kosten. Zeker in de spits is de boodschap aan automobilisten: blijf liever weg! Het werk moet op 8 november klaar zijn.

Lees ook:

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.