Tover de zonnebril maar uit de la: we krijgen lenteweer!

Door Eva van Dantzig 11 februari 2019

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is het écht zo: de zonnebril mag weer op. We krijgen deze (en een deel van volgende) week lenteweer. Het zonnetje gaat schijnen, de kans op neerslag is nihil en de temperatuur loopt lekker op. Héérlijk!

Oké, niet té overmoedig worden… Het terras hoeven we nog niet op. Vanaf dinsdag 12 februari begint het lenteachtig weer en dan kan de temperatuur overdag oplopen tot zo’n tien graden. Volgens weeronline zien we tot en met maandag 18 februari elke dag een zonnetje. Oh yeah!

Weinig kans op neerslag

Na regen komt zonneschijn? Jazeker! De kans op neerslag is de komende dagen erg klein. Pas op dinsdag 19 februari is er 50% neerslagkans, daarvoor en daarna is die kans aanzienlijk minder. Kortom: lente is coming! 

’s Nachts nog wel koud

De zonnebril mag dus uit de la! En de winterjas terug in de kast? Uh, nee: het kan ’s nachts gewoon afkoelen tot rond het vriespunt. En niks is zo onvoorspelbaar als het weer, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar tóch, de mooiste tijd van het jaar komt eraan!

Foto: Weeronline

Lees ook:

5 x dit kun je met je lover doen op Valentijnsdag in Gouda

Love is in the air! Valentijnsdag mag dan misschien een supercommerciële dag zijn, stiekem is het we...

5 restaurants waar je jouw liefde kunt verrassen met een valentijnsmenu

Misschien een tikkie afgezaagd, uit eten gaan met valentijn. Maar aan de andere kant: iedere gelegen...

Meer over

Nieuws Weer

adv.