Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws! Hoedenzaak ’t Matelootje blijft toch open

Door Kirsten Spooren 24 januari 2020

De Goudse hoedenzaak ’t Matelootje gaat tóch niet sluiten en dat is goed nieuws! Een Gouds icoon blijft en het pand komt gelukkig niet leeg te staan. Na lang zoeken heeft eigenares Lidy Prosman (65) toch kopers gevonden voor de winkel. “Hier word ik heel blij van. De zaak kan ik met een gerust hart overdragen. Dat is hoe ik er nu insta: zonder twijfel”, vertelt Lidy aan het AD. 

De hoedenwinkel wordt overgenomen door Gea Heijkamp en Marianne Schoeman, eigenaressen van hoedenzaak Le Chapeau in Kampen en Veenendaal. “Ze konden het niet aanzien dat ’t Matelootje zou verdwijnen”, zegt Lidy. “Dat was hun drijfveer. Ze konden het niet over hun hart verkrijgen.”

Alles blijft bij het oude

De naam van ’t Matelootje blijft ongewijzigd, de collectie verandert niet en de twee vaste medewerkers blijven aan. Lidy blijft zelf nog tot zaterdag 29 februari in de winkel. “Dat is op een schrikkeldag, dat is eens in de vier jaar en dat heeft iets. De nieuwe eigenaren gaan op maandag 2 en dinsdag 3 maart aan de slag in de zaak. Op woensdag gaat hij waarschijnlijk weer open.”

Lees het hele interview met Lidy hierover op het AD >>> 

Lees ook...

unieke winkels Gouda

Unieke winkels: 7 x deze zaken vind je nergens anders dan in Gouda

Natuurlijk zijn we hartstikke blij dat onze stad een Hema, H&M en Kruidvat rijk is. Maar al die kete...

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.