Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Superleuk! Er worden vijf drijvende tuinen in de Kattensingel geplaatst

Door Eva van Dantzig 28 februari 2020

De kade van de Kattensingel in Gouda is nu nog kaal, maar dankzij vijf grote drijvende tuinen komt daar snel verandering in, zo meldt het AD. De drijvende tuinen worden op 21 maart met een kraan in het water gehesen. Het initiatief komt bij Singelpark Gouda vandaan.

De drijvende tuinen die geplaatst worden zijn zeven bij twee meter en komen op verschillende plekken langs de Kattensingel. Voor het project is door het Hoogheemraadschap van Rijnland €10.000,- beschikbaar gesteld. Het doel van het initiatief is de randen van de binnenstad groener maken en zo een doorlopend singelpark van ongeveer vier kilometer te realiseren.

Schoner en meer dieren

Volgens Marc Meijer (betrokken bij Singelpark Gouda) ziet de Kattensingel er vanaf het Regentesseplantsoen nu nog uit als een blok beton. Dat heeft alles te maken met de hoge kade. “De drijvende tuinen maken het aanzicht veel fraaier. Het is ons eerste project op het water.”

Ook zorgen de drijvende tuinen voor schoner water. “De wortels van de planten filteren het water, dat hierdoor schoner wordt. Diezelfde wortels zijn ook een mooie schuilplaats voor vissen. Ze zijn daardoor minder bereikbaar voor bijvoorbeeld reigers. Ook kunnen ze hier paaien.” Voor watervogels zijn de drijvende tuinen volgens Marc een mooie plek om uit te rusten én in alle rust te kunnen broeden. “Ook zijn ze populair bij vlinders, libellen, hommels, bijen en andere insecten.”

Houtmansgracht

Marc wil ook graag de Houtmansgracht onder handen nemen. Deze straat moet in zijn ogen ook veel groener worden, maar daarvoor moeten wel bijna twintig parkeerplaatsen wijken. Dat ligt nogal gevoelig in de stad, maar de Marc heeft goede hoop dat het tóch lukt. “We zijn hierover in gesprek met de gemeente.”

Lees het hele artikel op het AD(premium) >>>


Lees ook:

station gouda

Oh, de nostalgie! Een ode aan station Gouda in 15 foto’s van vroeger

Het station van Gouda is nu misschien niet heel bijzonder om te zien, maar wist je dat dit vroeger w...
herma andela

Binnenkijken bij Herma: ‘Ik ben echt een soort buurtmoeder’

Wat hebben we toch veel mooie woningen in Gouda. Van nieuwbouw tot appartementen, elke week is het w...
gouds bier en kaas festival

Hier dat bier: er komt een heus bier- en kaasfestival

Iedereen weet dat kaas goed samengaat met een wijntje, maar wist je dat kaas en bier óók een hele sm...

Meer over

Nieuws

adv.