Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle vliegende dakpannen nog aan toe: krijgen we dit weekend wéér storm in Gouda?

Door Carin van der Meij 21 februari 2020

Grote kans dat je aankomend weekend liever binnen blijft, want er komt mogelijk opnieuw een storm naar Gouda. Na Ciara en Dennis is het de beurt aan Ellen. Het lijkt een wekelijks bezoekje te worden, want dit zou de derde weekendstorm op rij zijn. 

In Gouda bleek storm Dennis uiteindelijk wel mee te vallen, maar volgens Yannick Damen van Weeronline wordt het – met of zonder storm – sowieso niet veel soeps dit weekend. De meteoroloog vertelt: “Het is nog onzeker of storm Ellen dit weekend ook echt komt. Als de storm komt, zal dit op zondag of maandag zijn. We zien wel dat het weer er heel slecht uitziet voor dit weekend. Het gaat flink waaien en we zien dat het behoorlijk gaat regenen.”

Storm Ellen in Gouda

Als we de lokale weerstations van Gouda bekijken op de website van Meteo Gouda zien we dat we zaterdag windkracht 5 kunnen verwachten, met flinke windstoten oplopend tot windkracht 8. Ook dinsdag krijgen we te maken met windkracht 5. Dit betekent dat het op zaterdag en dinsdag vrij hard gaan waaien in Gouda, maar niet zo hard als bij Ciara. Houd wel rekening met flinke windstoten.

Wanneer spreken we van een storm?

Als op één van de KNMI-stations een uur lang windkracht 9 wordt gemeten, dan is er sprake van een storm. Bij windkracht nemen heb je het over windsnelheden van meer dan 75 km per uur, aardig lastig fietsen dus!


Lees ook...

© Remco Gerritsen

Storm Ciara in Gouda: dit is de schade in foto’s

Het stormt in Gouda en niet zo’n beetje ook. Ciara – de eerste storm met een naam die over ons land ...

Heb jij storm- of waterschade? Wie bel je dan in Gouda?

Meer over

Nieuws Weer

adv.