Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sanneke van Kersvers: ‘Ik ben toe aan iets anders, dus stop ik met de winkel’

Aangeboden door Kersvers 19 april 2019

Dat is even schrikken. Afgelopen week bereikte ons dit bericht van Sanneke, eigenaresse van Kersvers. “Ik heb besloten dat ik ga stoppen met Kersvers. Niet vanwege de financiën of zo, want Kersvers loopt goed. Ik merk alleen dat ik graag door wil met nieuwe projecten en nieuwe uitdagingen.”

En dat vinden wij natuurlijk heel erg jammer. Sanneke heeft een mooie brief geschreven over waarom zij deze keuze heeft gemaakt. Maar er is nog hoop. Ze is namelijk nog wel op zoek naar een opvolger… Mocht je interesse hebben? Stuur een mail naar Sanneke.

Sanneke aan het woord:

Lieve allemaal,

Helaas een mail van mij. Helaas, omdat het niet goed nieuws betreft.

Al bijna 3 jaar ben ik bezig met Kersvers. Wat begon met een frustratie van meer uit mezelf kunnen halen, werd een zoektocht, wat resulteerde tot een droom en daarna tot werkelijkheid. Mijn oudste dochter was voor mijn gevoel net kleuter af en de andere twee kleuter en peuter. Net verhuisd naar Gouda maakte ik de stap: een eigen winkel.

Het idee was om een plek te creëren waar iedereen welkom was: groot & oud, klein & jong. Een plek voor beginnende ondernemers waar het altijd weer net even anders zal zijn dan de vorige keer dat je kwam. 

De winkel groeide en het ging goed, maar toch merkte ik dat ik dingen gemist had. Niet klein dingetjes, maar echte zaken die er toe doen. Mijn dochters hadden zich ontwikkeld en hadden ook hun worstelingen van dit leven. Ik merkte dat ik hen gemist had.

De keuze werd gemaakt om iets minder te gaan werken en vooral thuis te zijn als ik thuis was. Telefoon aan de kant en niet te werken als de kinderen thuis waren. Het evenwicht tussen thuis en werk heb ik nooit helemaal kunnen vinden. Ik vind het heerlijk om te werken, te ondernemen én om in Kersvers te zijn. Van niets iets maken is een bizar gegeven wat mij zoveel vreugde geeft! Ik word daar helemaal blij van. En om te zien dat je plannen zo ontzettend goed aanslaan bij het Goudse publiek, en alle dagjesmensen. Wow! Aan de andere kant werk ik op de dagen dat mijn dochters minder school hebben of helemaal thuis zijn. Dagen die ik eigenlijk ook mee wil maken. Bij hen wil zijn. De rust willen pakken om gewoon even iets samen te doen.

Het rekenen begon en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet voor Kersvers ben weggelegd. Niet meer in deze fase. De fase van opstarten, knallen, gassen en doorgaan vond ik heerlijk! Werken vind ik zo’n verademing. Iets doen waar je goed in bent, is iets waar ik echt in geloof. Alleen deze combinatie is voor mij niet vol te houden: een winkel draaiende houden, de dagen werken die ik nu werk en niet voldoende ruimte hebben om verder te ondernemen. 

Ik heb een beslissing moeten nemen. Ik ga stoppen met Kersvers. Het kan zijn dat iemand het nog over gaat nemen, maar zelf hou ik er geen rekening mee. We stoppen niet vanwege de resultaten, niet vanwege andere problemen, maar vanwege mij.

Het duurde even voordat ik het hardop durfde te zeggen. Want de droom die uitkwam, bleek voor een bepaalde tijd een droom te zijn. Het klinkt, voor mij, als ondankbaar, wat het totaal niet is. De komende maanden zal je ons ook niet achterover zien leunen en de dagen aftellen wanneer het nu een keertje over is. Nee, we knallen echt nog even door. Op dit moment ben ik zelfs in Kersvers, omdat er een workshop gaande is. En omdat het werk heerlijk is, in Kersvers. Omdat jullie allemaal leuk zijn. En ik dit werk ook weer ga missen. Voor alsnog denken we dat begin juli de laatste week van Kersvers in gaat. Een feestweek om te vieren wat we bereikt hebben!

Mocht je iemand kennen die op zoek is naar een makkelijkere start voor een nieuwe winkel, dan kan je altijd contact met mij opnemen. Wellicht kan ik diegene verder helpen, of kunnen we elkaar verder helpen. Ik hoop dat jullie zo begrijpen waarom ik deze keuze heb genomen. 

Liefs,

Sanneke 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kersvers. Meer over Kersvers ontdekken?

Kersvers speelgoedwinkels

Gesloten09:30 - 17:30

Lange Groenendaal 66, Gouda

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Lees ook:

Kersvers Gouda

Sanneke (33) van Kersvers: ‘Je hoort de kinderen buiten al roepen: spelen, spelen, spelen!’

Elke week geven we een ondernemer de kans om zijn of haar verhaal te vertellen. Deze week vertelt Sa...
meivakantie Gouda

Dit is er te doen tijdens de meivakantie in Gouda (met kids)

De meivakantie staat alweer voor de deur en dus is het tijd om leuke uitjes te gaan plannen (en te h...
Koningsnacht 2019 Gouda

Koningsnacht 2019: dit kosten de muntjes + het hele programma

Wij hebben er weer zin in, hoor! Een ouderwetse Koningsnacht in Gouda. Het duurt nog eventjes, maar ...

adv.