Pakjesavond: extra vroege spits verwacht rond Gouda

Door Kirsten Spooren 5 december 2018

Het is vandaag pakjesavond en dat gaan een heleboel mensen vieren. Volgens Rijkswaterstaat gaat dit zorgen voor een vroege spits rond Rotterdam en Utrecht, waar Gouda ook last van kan krijgen.

Al vanaf 15.00 uur moet je rekening houden met extra drukte rond Gouda. De piek van de spits wordt verwacht tussen 16.45 en 17.00 uur. Volg de verkeersinformatie goed, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Rijkswaterstaat kan dichten

Rijkswaterstaat is aan het dichten geslagen:

”Sint waarschuwt eenieder die op 5 december de weg op gaat. Pas op dat je niet al vroeg in de file staat. De avondspits zal eerder beginnen dan normaal, dus volg de verkeersinformatie optimaal. Al vanaf 15.00 uur moet je rekening houden met extra drukte rond Rotterdam en Utrecht. Een uur eerder dus dan op een normale woensdag, is tegen Sint gezegd.

Ook tussen Amsterdam en Den Haag op de A4 ontstaat de woensdagmiddagfile veel eerder dan regulier. De piek van de spits wordt verwacht tussen 16.45 en 17.00 uur. In lange files terechtkomen op Pakjesavond is wel erg zuur.

Wie vroeg thuis wil zijn voor het heerlijk avondje vertrekt dus op tijd, zodat je nog zonder files naar huis toe rijdt. Het advies van Sint is om vooraf altijd onze kanalen te checken. Voor een actueel beeld van de Nederlandse file-plekken.

Raadpleeg dus de verkeersinformatie: waar staat het vast? Het zou jammer zijn als je door een file wordt verrast. Wie op Pakjesavond geen bezoekje van de Sint verwacht, is wellicht diegene die het laatste lacht. Na 18.00 uur keert namelijk naar verwachting het tij en is Nederland hopelijk weer snel filevrij. Met de groeten van Sint en zijn verkeersinfo-Pieten. We hopen dat je van het heerlijk avondje zal genieten.”

Lees ook…

Yes! Gouda krijgt een nieuwe nachttrein én de treinen gaan sneller rijden (nou ja, sommige)

Over het openbaar vervoer en dan vooral de NS en hun treinen, hoor je dagelijks mensen klagen, ondan...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.