Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor in de agenda: óók dit jaar kun je weer aanschuiven bij het Paasontbijt op de Markt

Door Kirsten Spooren 24 februari 2020

Pasen is niet compleet zonder groot paasontbijt op de Markt en gelukkig kunnen we ook dit jaar weer aanschuiven. Op tweede paasdag (maandag 13 april) worden er weer honderd lange tafels neergezet en kunnen alle Gouwenaars genieten van heerlijk gratis ontbijtje.

UPDATE 23 MAART 2020: HET PAASONTBIJT GAAT NIET DOOR VANWEGE HET CORONAVIRUS

Vanaf 10.30 uur ben je welkom op de Markt voor het paasontbijt, maar er worden de gehele dag activiteiten georganiseerd. Wie je ook bent, wat je ook doet, rijk, arm, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters en leeftijden zijn heel hartelijk welkom. Van te voren opgeven is niet nodig, iedereen mag aanschuiven.

Tekst gaat verder onder de video van vorig jaar.

 

Vier de vrijheid

Elk jaar heeft het paasontbijt een thema en dit is het thema ‘vrijheid’, waarbij 75 jaar bevrijding en vrijheid gevierd wordt met alle Gouwenaars. Gouda kent meer dan 125 verschillende oorspronkelijke nationaliteiten die in vrijheid met elkaar mogen wonen. Het paasontbijt wil die culturen en vrijheid nog meer benadrukken. Wie oorspronkelijk uit een ander land komt, krijgt daarom bij het paasontbijt een vrijplaats. Iemand die in Gouda terechtkwam als vluchteling, voor de liefde, voor werk, adoptie, of zonder reden. Voor een Syriër, Surinamer, Molukker, Braziliaan, Marokkaan, Afghaan, Pool of Fries. Wil jij je graag aanmelden voor een vrijplaats? Mail dan naar [email protected].

Ook komt op tweede paasdag de Vrijheid-express, in samenwerking met Libertum (voormalig Verzetsmuseum Zuid-Holland) verhalen vertellen over oorlog en vrijheid. De Vrijheid-Express is een ontmoetingsplaats, expositieruimte en evenementenplatform tegelijk.


Lees ook...

paasontbijt 2019 Gouda

Goudse bucketlist: wij gingen naar het paasontbijt met duizend andere Gouwenaars

Eten, dat doen wij het liefst. En hoe leuk is het om dit samen met meer dan duizend andere Gouwenaar...

Mysterie opgelost: dit is waarom we in Gouda (bijna) geen carnaval vieren

Carnaval, is dat niet dat ene feest waar mensen verkleed gaan? Alle gekheid op een stokje: natuurlij...

Dít zijn de favoriete lunchplekken van de Gouwenaars

Elke week vragen wij aan Gouwenaars wat hun favoriete plekken zijn. En elke week weer ontdekken we d...

adv.