Huh? Wat hebben Peter R. de Vries en de Turfmarktkerk met elkaar gemeen?

Door Kirsten Spooren 10 januari 2019

Peter R. de Vries kennen we natuurlijk als misdaadverslaggever, maar opmerkelijk genoeg wordt zijn naam nu ook verbonden aan de Turfmarktkerk. Inderdaad, ónze Turfmarktkerk. Is daar een moord gepleegd? Een misdaad begaan? Onze collega’s van het AD zochten het uit. 

Nee, er is (zo ver wij weten) geen moord gepleegd in de kerk. Peter R. de Vries heeft een WOB-verzoek (Wet Openbaarheid van Bestuur) gedaan om meer te weten te komen over het handelen rondom de Turfmarktkerk. “Ik kan nog niet zeggen waar het precies om gaat, maar ik heb eind vorig jaar een verzoek ingediend omdat ik meer wil weten over de besluitvorming rondom de kerk”, zegt De Vries aan het AD. “Voordat ik daar iets meer over zeg, wil ik eerst de resultaten zien. Wanneer die er zijn, is nog niet bekend. De gemeente heeft mij laten weten dat ze aan de eerste wettelijke termijn die ervoor staat, niet geheel kan voldoen.”

De zoon van…

Oké, maar waarom zou Peter R. de Vries zich met deze zaak willen bemoeien? Boutachekourt (eigenaar van de kerk) wordt vertegenwoordigd door advocaat Royce de Vries, zoon van de misdaadjournalist. Peter R. de Vries is algemeen directeur en bestuurder van advocatenkantoor van Royce: De Vries & Kasem. Dat verklaart dus een hoop.

Meer over deze zaak lees je op het AD >>>

Lees ook…

Turfmarktkerk appartementen Gouda

Bewoners rondom Turfmarktkerk moeten direct hun huis uit door kerk die op instorten staat

De bewoners van zes woningen in de buurt van de Turmarktkerk moeten hun huis verlaten. De kerk staat...

Meer over

Opmerkelijk

adv.