Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huh?! De Goudse stroopwafel ontpopt zich tot superfood in Amerika

Door Kirsten Spooren 7 december 2019

De stroopwafel en onze stad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Geen kind in Gouda groeit op zonder een ambachtelijke stroopwafel te hebben geproefd. Ook in Amerika zijn ze dol op het kleverige wafeltje en kijk vooral niet raar op wanneer je Amerikaanse topsporters een stroopwafel ziet eten: onze Goudse lekkernij ontpopt zich namelijk tot superfood.

Af en toe een stroopwafel kan natuurlijk geen kwaad, maar soms voelen we ons wel schuldig om het aantal calorieën die er in het koekje zit. Op de redactie wordt nogal eens getrakteerd op een stroopwafel. In Amerika maken ze zich daar minder druk op, sterker nog: de stroopwafel is populair onder topsporters als NBA basketballer Robert Covington. Hij zat tijdens de ontknoping van een wedstrijd gewoon lekker een stroopwafel te eten.

Superfood koekje

Voor je meteen een kilo stroopwafels wegwerkt: de Amerikanen spelen wel een beetje vals. De nieuwe trend om stroopwafels te eten als gezond tussendoortje is in het leven geroepen door het sportvoedingsbedrijf Honey Stinger. Zij leveren de koekjes aan achttien teams in de NBA. De stroopwafels zijn niet helemaal hetzelfde zoals hier in Nederland, ze zijn namelijk gevuld met honing in plaats van stroop. En dat is natuurlijk iets gezonder dan onze variant.

Lees ook…

Wereld Stroopwafel Dag: proef jij het verschil tussen de Goudse stroopwafel en die van de supermarkt?

Het is vandaag Wereld Stroopwafel Dag en dat vieren we in Gouda natuurlijk met een heleboel stroopwa...
verhuizen naar gouda

Mysterie opgelost: komt de Goudse stroopwafel echt uit Gouda?

Of je het nu stroopwafel of siroopwafel noemt, wij zijn dol op het kleverige zoete koekje. En trots ...

Hier koop je volgens jullie de lekkerste stroopwafels van Gouda

Stroopwafels zijn overal in het land te koop, maar natuurlijk zijn die van Gouda de allerlekkerste. ...

adv.