Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bizar! Hotels in Gouda zijn helemaal uitverkocht tijdens het Eurovisiesongfestival 2020

Door Kirsten Spooren 6 september 2019

Nu het Eurovisiesongfestival naar Rotterdam komt in 2020, zijn er al bijna geen hotels meer te krijgen in de Maasstad – en zo wel, dan zijn de prijzen flink verhoogd. Veel mensen wijken daarom uit naar naar de steden en dorpen rondom Rotterdam, zoals Gouda. Maar ook in Gouda komen mensen van een koude kermis thuis: er zijn namelijk geen hotels meer beschikbaar in deze periode.

De finale van het Eurovisiesongfestival vindt plaats op 16 mei 2020. We hebben gekeken naar de beschikbaarheid van onze stad op booking.com, Google Travel én op de eigen websites. Eerlijk is eerlijk: Gouda heeft (nog) niet veel hotels, dus keken we ook naar de overige gastenverblijven in Gouda. Op 16 mei 2020 is er bijna geen enkele overnachtingsmogelijkheid meer. Niet voor één nacht, maar ook niet voor het gehele weekend.

Airbnb

Gelukkig hebben we nog Airbnb voor alle songfestivalgekkies die richting Zuid-Holland komen. Op Airbnb zijn nog wel veel kamers beschikbaar, al lopen de prijzen wel flink uiteen. Bij de één betaal je rond de € 60,- per nacht en bij de ander rond de € 1000,-. Kleine kanttekening: veel Airbnb’s verhuren geen kamers voor maar één nacht en wanneer ze dit wel doen, reken ze vaak extra (aangezien je een zaterdag bezet houdt en de Airbnb in kwestie dus eigenlijk een heel weekend kwijt is aan één nacht).

Lees ook…

hotel mirage

Cool! Gouda krijgt hotel met futuristische slaapcabines

In april werd al bekend dat voormalig hotel Mirage aan de Westhaven weer opnieuw open zou gaan, maar...
weeshuis gouda

Nice! Er komt een hotel, restaurant, foodbar én cocktailbar in het oude Weeshuis

Het is al een tijdje bekend dat er iets nieuws in het voormalige Weeshuis zou komen, maar wat? Het b...
airbnb in Gouda

5 x bijzondere Airbnb-verblijven in Gouda

Heb je je familie uitgenodigd voor een weekendje kaasstad? Leuk! Maar een slaapplek regelen kan last...

adv.