Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ali B was weer eens in Gouda: ‘Museum is beter dan Netflix’

Door Kirsten Spooren 14 augustus 2020

Niemand minder dan Ali B was dinsdag 11 augustus in Gouda. Samen met zijn ‘vriend’ burgemeester Pieter Verhoeve genoten ze van een lunch bij Brownies & downieS en kregen ze een rondleiding door Museum Gouda.

Het is niet de eerste keer dan Ali B in Gouda is. Eerder rapte hij samen met de burgemeester over de anderhalvemeterregel. Het ziet er naar uit dat onze burgemeester dikke ‘matties’ is met de rapper en cabaretier, die overigens woonachtig is in Almere.

Tolerantie

Ondanks dat Ali B hier vaak te vinden is, woont hij dus niet Gouda. Ali B kwam naar onze stad toe op uitnodiging van Pieter Verhoeve in het ‘kader van tolerantie’ in de stad. Dit vertelde Jorien Soepboer, junior conservator van het museum, aan het AD.

In het museum vertelt Ali B enthousiast hoe leuk hij het vindt. “Ik kijk amper nog Netflix of bioscoopfilms omdat het allemaal voorspelbaar is en het me weinig meer doet. Ik hoor hier de verhalen achter de kunstwerken en kijk niet naar een film, maar zit ín een film. Het is meer beleving dan ooit, geen 3D maar 8D.’’

Lunchen in de stad

Ook ging de rapper langs bij Jantje zag eens pruimen hangen, waar het team van Brownies & downieS voor een lekkere lunch zorgde. Timo en Bas maakten een heerlijke verse salade kip.


Lees ook...

Ali B en Pieter V rappen voor jongeren in Gouda: ‘Blijf op anderhalve meter afstand’

Burgemeester Pieter Verhoeve kreeg bijzonder bezoek: Ali Bouali, beter bekend als rapper en cabareti...

Meer over

Opmerkelijk

adv.