Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe verkeersdrempels Goudse Houtsingel: ‘Het is net een ritje in een achtbaan’

Door Eva van Dantzig 30 juni 2020

Bewoners en betrokkenen van de Goudse Houtsingel in Gouda zijn al langere tijd bezig met het veiliger maken van de weg. Daarom zijn er afgelopen mei tien verkeersdrempels geplaatst op de weg. Maar nu klagen automobilisten over de genomen maatregelen. De recent geplaatste drempels kunnen volgens hen alleen genomen worden met een snelheid van 15 kilometer per uur, zo meldt het AD.

Het was jarenlang de wens van omwonenden: drempels op de Goudse Houtsingel zodat automobilisten eindelijk gas minderen. Sindsdien regent het klachten. Ondanks de toegestane snelheid van vijftig kilometer per uur is het onmogelijk om daadwerkelijk zo hard te rijden, stellen automobilisten. Wie met deze snelheid over de drempels rijdt, wordt heen en weer geschud. De gemeente kreeg in enkele weken tijd dertig meldingen.

Flinke klap

“Met mijn Volvo V70 ben ik er ook overheen gereden”, zegt raadslid Martijn van der Wind (CDA), die vragen stelde aan het college van burgemeester en wethouders over de verkeerssituatie. “Dat is een grote auto, met een brede wielbasis. Dat was een bijzondere rijervaring. Mijn wielen kregen een flinke klap. Over de weg toeren met cruisecontrol op 50? Nee.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©indebuurt Gouda

Ook wijzelf hebben ervaren hoe het is om met de auto over de drempels op de Goudse Houtsingel te rijden. En inderdaad, er moet flink afgeremd worden wil je niet met je hoofd tegen het dak van je auto aankomen. Met vijftig kilometer per uur gebeurt dit geheid.

Gemeente deelt kritiek niet

De gemeente Gouda deelt de kritiek niet en vindt dat de drempels duidelijk zijn aangegeven. De gemeente belooft wel een van de drempels te verplaatsen. “Deze ligt in een bocht en is niet wenselijk voor motorrijders”, stellen b en w.

Lees het hele artikel op AD.nl (premium) >>>


Lees ook:

Verbouwing Lidl Bloemendaal is begonnen: ‘Dit wordt de grootste Lidl van Gouda’

Wie regelmatig naar Winkelcentrum Bloemendaal gaat, heeft het waarschijnlijk al gezien: de verbouwin...
weetjes gouda

Dit zijn de 5 beste bezienswaardigheden in Gouda (volgens toeristen)

Wij Gouwenaars weten natuurlijk de beste plekjes in de kaasstad te noemen, maar wat zijn volgens toe...

Bijzondere uitvaart: met rondvaartboot over de singel richting het IJsselhof

Als varen je lust en je leven is, wat is er dan mooier je laatste reis naar crematorium en begraafpl...

adv.