Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen: dit betekent het voor Gouwenaars

Door Eva van Dantzig 4 december 2019

Niets is zo veranderlijk als het weer, maar ook NS en Arriva kunnen er wat van. Eens in de zoveel tijd krijgen we een nieuwe dienstregeling onder onze neus geschoven. Maar voor het goede doel, want dankzij de nieuwe routes en vertrektijden zijn we hopelijk weer wat sneller op onze bestemming. Per 15 december verandert het een en ander, dus wij laten de belangrijkste veranderingen zien.

Pak jij iedere ochtend zonder op het bordje boven het perron te kijken jouw vaste trein naar een andere stad? Check je nooit 9292 voor je de bus opstapt? Let dan even op, want de nieuwe dienstregeling kan ervoor zorgen dat jouw vaste reis verandert.

Dit verandert bij NS

Geen paniek, rondom Gouda hoeven we namelijk niet bang te zijn voor ingrijpende veranderingen. Wel werkt de NS samen met ProRail aan het spoor. De verbinding tussen Rotterdam Centraal, Dordrecht en Breda krijgt te maken met grootschalige werkzaamheden. Hier kan je als reiziger natuurlijk mee te maken krijgen.

Ook zal er vier keer per uur een trein rijden met de directe verbinding naar Amersfoort in plaats van de huidige twee keer per uur

Dit verandert bij Arriva

Busreizigers opgelet, een hoop lijnen zijn onder handen genomen. Ga even zitten, pak een kop koffie of thee en lees:

  • Lijn 2 Gouda Station-Westergouwe: Zodra de gemeente Gouda bushaltes heeft aangelegd in de wijk Westergouwe gaan ze de wijk inrijden. Het was de bedoeling om dit vanaf 15 december te doen, maar de aanleg van de haltelocaties in de wijk zal nog enkele maanden duren.
  • Lijn 6 Gouda Station-Gouwe Park: Het aantal instappers bij de haltes in Gouwe Park zijn onvoldoende om lijn 6 te handhaven. Deze lijn komt dus te vervallen. Lijn 175 rijdt tegenwoordig in de spits elk half uur tussen station Gouda en de bedrijventerreinen Goudse Poort en Gouwe Park en neemt de functie van lijn 6 over. Reizigers naar Gouwe Park kunnen uitstappen bij de halte Waddinxveen, Noord Ringdijk.
  • Nieuw busstation Gouda: In 2020 wordt het busstation Gouda vernieuwd! Dat betekent natuurlijk wel dat het huidige busstation een jaar lang buiten gebruik is. Er komende tijdelijke in- en uitstaphaltes langs de rijbaan; je stapt uit voor het station en in voor de Spar/Arriva Store.

Check de app

We snappen dat je niet precies kunt onthouden wat nu allemaal verandert. Het advies: check vooral zelf even 9292 of de website van de NS om te zien wat de nieuwe dienstregeling allemaal voor jou in petto heeft.

Lees ook:

Column Petra: de opknapbeurt op en rond het station

Column Petra: de opknapbeurt op en rond het station

Petra is een paar jaar geleden in Gouda komen wonen. Eerst vond ze Gouda maar niks, maar langzaamaan...

Spoor 9 op Station Gouda is verdwenen en dit is waarom

Reis jij vaak richting Den Haag en Rotterdam met de trein? Dan is het je vast weleens opgevallen dat...

Waar vind je de beste stationskoffie van Gouda? Wij gingen het testen

Even snel een bakkie halen voor de trein gaat. Voor veel Gouwenaars is dit hét begin van hun dag. On...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.