Utrechter Bert opent binnenkort een zen-centrum aan de Zeugstraat in Gouda

Door Eva van Dantzig 16 januari 2019

Bert woont in Utrecht, maar kiest toch voor Gouda als locatie voor zijn zen-centrum. “De oma van mijn vrouw woonde in Gouda, zo leerde ik de stad kennen. Ik vind het een hele bindende en gezellige stad. En ja, de Zeugstraat, als je dat gezien hebt wil je niets anders meer”, vertelt Bert.

Bert begon in 2014 met mediteren. “Ik was zó enthousiast dat ik een opleiding ben gaan volgen tot zen-leraar. Daarna ben ik les gaan geven in Utrecht. De volgende stap is het openen van een eigen zen-centrum en dat gaat dus gebeuren aan de Zeugstraat 48.”

Meditatie

Als alles volgens planning verloopt gaat het zen-centrum op 9 februari beginnen met de eerste proeflessen. “Met de proeflessen kunnen mensen kennis maken met zen-meditatie. Vanaf 5 maart ga ik beginnen met de groepslessen die te volgen zijn voor zowel beginners als gevorderden. Dit ga ik twee avonden en één ochtend doen met een groep van zeven tot veertien personen. Ook wordt er coaching en een opleiding tot Zen-docent gegeven.”

Zen.nl Gouda
Foto ter illustratie Zen.nl Utrecht

Zen.nl

Bert opent zijn zen-centrum onder de naam Zen.nl. Het is een samenwerkingsverband van een groot aantal zen-centra in Nederland en staat onder leiding
van zenmeester Rients Ritskes. Het nieuwe meditatiecentrum in Gouda is de tweeënveertigste vestiging van Zen.nl in Nederland.

Lees ook:

Er opent binnenkort een massagesalon aan de Kleiweg in Gouda

Overal waar je kijkt gaan er nieuwe winkels open of wordt er flink verbouwd. Zo ook aan de Kleiweg 1...
koch & knuttel gouda

Binnenkijken bij Ank van het Koch & Knuttel-huis: ‘Je maakt een reis door de tijd’

Elke week mogen we binnenkijken bij kleine paleisjes, grote herenhuizen of stijlvolle appartementen....

We mogen weer: Foodtruck Festival Rrrollend komt terug naar GOUDasfalt

Het knusse Foodtruck Festival rrrolt ook dit jaar weer Gouda binnen en niet één keer, maar weer twee...
  • Wil jij een 'Nieuw in Gouda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Gouda.

adv.