Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fan-tas-tisch: we krijgen nóg een muziekfestival in Gouda deze zomer

Door Kirsten Spooren 14 mei 2019

Wie had dat ooit gedacht? Gouda verandert in een echte festivalstad met nóg een muziekfestival deze zomer. Na Riverdale kunnen we losgaan op het nieuwe Select Festival, dat zaterdag 27 juli op GOUDasfalt plaatsvindt.

We vonden het best een beetje jammer dat Riverdale dit jaar niet op GOUDasfalt is, maar gelukkig is dit festival verhuisd naar een andere toffe locatie (waar je hier meer over leest). Even leek het erop dat er nu dit jaar geen vet muziekevenement zou plaatsvinden op onze favoriete urban hotspot, tot dinsdag 14 mei dit gloednieuwe house- en technofestival werd aangekondigd. Op zaterdag 27 juli komen artiesten vanuit heel het land naar GOUDasfalt.

Select Festival

Het nieuwste festival in Gouda richt zich op house- en technomuziek in de breedste zin. “Onze artiesten, die we binnenkort aankondigen, staan op festivals als Dekmantel, DGTL en Wildeburg, maar op 27 juli ook in Gouda. Daar zijn we trots op”, vertelt Jos Uitterhaegen, programmeur van Select Festival. Naast het muzikale programma is er veel aandacht voor eten, drinken en kunst. Ongeveer 1100 bezoekers kunnen de eerste editie van het festival meemaken en daarmee wordt het intiemer dan Riverdale Festival van vorig jaar.

Jongerenvereniging Yunited

Select wordt georganiseerd door Gouwenaars Jos Uitterhaegen, Gerran Jansma, Roeland Nieuwhof, Gino Bakker en Niels Korte. Eerder dit jaar riepen Jos, Gino en Niels jongerenvereniging Yunited in het leven. Hiermee willen zij Gouda aantrekkelijker maken voor jongeren.

Reguliere tickets voor Select Festival zijn vanaf zondag 26 mei om 12.00 uur te koop.

logo selectfestival
© Select Festival

Lees ook…

Riverdale Gouda 2019

Riverdale Gouda 2019: dit kosten de muntjes en meer praktische info

Nog even geduld, mensen. Zaterdag 25 mei kunnen we en ein-de-lijk weer los tijdens Riverdale Gouda 2...
Riverdale Festival Gouda 2018

Zin in! Dit zijn alle artiesten en de timetable van Riverdale 2019 in Gouda

Wat kijken we er al naar uit. Zaterdag 25 mei vindt de tweede editie van Riverdale plaats en dit kee...
Ibizi Fashion

Waar is dat feestje? 4 x supertoffe festival outfits die je in Gouda kunt shoppen

Het festivalseizoen is weer begonnen en dat betekent dat we massaal op zoek gaan naar toffe outfits ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Gouda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Gouda.

adv.