Het tofste festival van Gouda komt terug! Lees hier alles wat we weten over Riverdale 2019

Door Kirsten Spooren 10 januari 2019

Yes, yes, yes. Riverdale Festival komt terug in 2019. De eerste editie van het festival was zo’n succes, dat een tweede editie natuurlijk niet kon uitblijven. Zaterdag 25 mei kunnen de festivaloutfits weer uit de kast en kunnen we keihard losgaan. 

Riverdale is hét dancefestival van Gouda voor jongeren en werd in mei 2018 voor het eerst gehouden. Ruim 3.500 tickets werden verkocht en GOUDasfalt was the place to be. Gouwenaars konden genieten van twee podia’s met house- en technomuziek en R&B, hiphop en urban. Ook waren er verschillende foodtrucks aanwezig. Al met al: het was een topfeest. 

Riverdale 2019

Waar het festival vorig jaar zijn debuut maakte op GOUDasfalt, zal het dit jaar verhuizen naar de Goudse Poort. “Riverdale Festival kan en moet groeien”, vertelt Thomas de Boer, productiemanager bij Riverdale Festival. “Daar is op GOUDasfalt, helaas, geen ruimte voor. Zij zijn hun terrein constant aan het ontwikkelen, beter aan het maken en aan het verduurzamen. Voor ons blijft er hierdoor minder ruimte over, wat zou betekenen dat we minder bezoekers kunnen toelaten dan vorig jaar. Het nieuwe terrein aan Nieuwe Gouwe O.Z. geeft ons de ruimte om meer bezoekers kwijt te kunnen en onze creativiteit de vrije loop te laten.”

“Riverdale 2019 krijgt een betere programmering en een imposante lichtshow”

Volgens programmeur en marketeer Jos Uitterhaegen zijn er veel voordelen aan de nieuwe locatie: “Het terrein is vlakker en kaler, daarom kunnen we het festival beter naar onze wens indelen, een volledig eigen festivalbeleving creëren. Ook is er meer ruimte voor het parkeren van fietsen en kan de pendelbus direct voor de ingang van het terrein stoppen. Je mist weliswaar de uitstraling die GOUDasfalt heeft, maar we zullen er alles aan doen om een nog toffere industriële sfeer te creëren, met een kleine knipoog naar het vorige terrein.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Riverdale Festival Gouda 2018
Foto: Remco-Daniël Gielen

Riverdale Festival was afgelopen voorjaar uitverkocht. Toch waren er nog honderden danceliefhebbers die geen kaartje meer wisten te krijgen en daardoor het feestje aan zich voorbij zagen gaan. “Dit jaar schalen we op naar 5.000 bezoekers. Zo kan iedereen die zin heeft in het festival er gewoon bij zijn”, vertelt Gerben Roskam (zakelijk leider). Door de verhuizing naar het nieuwe terrein kunnen we een nog beter festival neerzetten. Dit zal worden gerealiseerd door een betere programmering, sensationele lichtshow, imposante stage en meer aankleding over het hele festivalterrein.”

Kaartverkoop

Het duurt nog even voor het zo ver is, maar de kosten voor de Early Bird-kaartjes kunnen we wel alvast verklappen. De tickets voor Riverdale zijn dit jaar iets duurder dan de vorige editie omdat het een groter festival wordt. Een Early Bird-ticket gaat € 19,- kosten.

De kaartverkoop voor de reguliere tickets start al aanstaande maandag 14 januari om 12.00 uur. Bezoekers van vorig jaar hebben per mail de mogelijkheid gekregen om nu al hun kaartje te bemachtigen. De bekendmaking van de line-up volgt een week later op maandag 21 januari. Tickets zijn te koop via de website van Riverdale. 

Lees ook…

riverdale festival 2018

Lekker feestje, hoor! Dít was Riverdale 2018 (video)

Dit weekend was het ein-de-lijk zover: Riverdale 2018 is een feit. We hebben gedanst, gelachen en oo...
Riverdale festival Gouda 2018

Foto’s Riverdale festival 2018 deel 1: Hebben we jou gespot?

De eerste editie van het Riverdale festival 2018 was op zijn zachtst gezegd een succes. De zon schee...
  • Wil jij een 'Nieuw in Gouda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Gouda.

adv.