Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Slijterij Den Gouwen Aar opent nieuw proeflokaal in het pand naast de winkel

Aangeboden door Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar 6 januari 2020

Slijterij Den Gouwen Aar aan de Oosthaven is niet zomaar een slijterij, je moet het eigenlijk zien als een soort museum. Ze hebben meer dan 1200 soorten bier, rond de 500 soorten whisky en zo’n 200 wijnen in de winkel staan. En daar is nu een heus proeflokaal bijgekomen. “We gaan hier proeverijen organiseren, maar je kan het ook afhuren voor feesten en partijen”,zegt Rikus Mud, gezicht van de zaak.

Op 2 januari kregen ze de vergunning voor het Proeflokaal naast de slijterij. “We zijn al sinds maart bezig en hebben heel veel aangepast in het pand waar eerst een kantoor zat. Je herkent het echt niet meer terug”, zegt Henny, eigenaresse van Den Gouwen Aar. En dat is te zien, het pand is compleet omgetoverd tot proeflokaal. In dezelfde sfeer als de slijterij, met een ouderwetse bar, oude banken en originele schilderijen.

Tekst gaat verder onder de foto

©indebuurt Gouda
©indebuurt Gouda
©indebuurt Gouda

Doorgang naar de winkel

Nog niet alles is helemaal naar wens van het tweetal. “Er komt nog een doorgang tussen het proeflokaal en de slijterij. Hier moet alleen goed naar gekeken worden, omdat we te maken hebben met oude muren en stalen binten”, vertelt Henny.

Bier- wijn- en whiskyproeverijen

“We gaan verschillende bier- wijn- en whiskyproeverijen organiseren waarvoor mensen zich via de mail in kunnen schrijven. Aan de planning wordt nu gewerkt en deze is binnenkort te vinden op Facebook en de website”, zegt Rikus. “Eigenlijk is er van alles mogelijk, van vergaderingen overdag tot feestjes met hapjes in de avonduren. We zijn van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur geopend.”

Wil jij op de hoogte blijven van alles dat georganiseerd wordt in het nieuwe proeflokaal? Stuur dan je naam en e-mailadres naar [email protected]


Meer over Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar ontdekken?

Slijterij en Bierwinkel Den Gouwen Aar speciaalzaken

Gesloten10:00 - 17:30

Oosthaven 6, Gouda

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

Slijterij Den Gouwen Aar

Deze mooie wijnen, whisky’s en bieren vind je bij Slijterij Den Gouwen Aar

De decembermaand staat natuurlijk in het teken van lekker eten. Een lekker drankje mag daarbij niet ...
Slijterij Den Gouwen Aar

Rikus is al jaren slijter: ‘Het is hier net een museum met meer dan 1200 bieren’

Rikus Mud heeft voor vele Gouwenaars een bekend gezicht. Dat komt doordat hij al jaren zijn eigen sl...
  • Wil jij een 'Nieuw in Gouda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Gouda.

adv.