Linda maakte een carrièreswitch en heeft nu een eigen woonwinkel

Aangeboden door Pilota Stoer Wonen 12 april 2019

Vrijdag 5 april opende Linda en haar man Remko ‘Pilota Stoer Wonen’ in Moordrecht. Een lang gekoesterde droom die nu eindelijk waarheid is geworden. “Ik heb vijfentwintig jaar als kapster gewerkt, maar dit was echt mijn droom”, vertelt Linda.

“We zijn allebei helemaal gek van Italië, daar komt ook de naam Pilota vandaan, wat loods betekent”, vertelt Linda. Een logische naam, want de showroom is gevestigd in een grote loods op het industrieterrein in Moordrecht. “De loods is van Remko zijn bouwbedrijf”, zegt Linda. “Ik heb de afgelopen jaren veel nagedacht over het beginnen van een woonwinkel. Toen ik aan Remko vroeg of ik niet een stukje van de loods mocht inpikken vond hij dat direct een goed idee.”

Pilota Stoer Wonen
Foto: indebuurt Gouda

Het kriebelde al heel lang

“Ik kreeg altijd van familie en vrienden te horen dat ik gevoel heb voor interieur en styling, dat ik het echt in mijn vingers heb. In totaal heb ik er zo’n drie jaar echt goed over nagedacht voor we de stap durfden te zetten. We hebben drie kinderen, die kunnen inmiddels prima voor zichzelf zorgen en dat maakt het risico ook iets minder groot. We zijn er gewoon voor gegaan”, vertelt Linda.

Pilota Stoer Wonen
Foto: indebuurt Gouda

Stoer, robuust en uniek

Pilota Stoer Wonen is niet alleen een showroom, maar ook een webshop. De showroom is op vrijdag en zaterdag open en op andere dagen kun je een afspraak maken. “We zijn geen tien in een dozijn winkel, daar hebben we er al genoeg van”, zegt Linda. “We verkopen unieke, stoer en robuuste meubels met een vleugje brocante.”

Pilota Stoer Wonen
Foto: indebuurt Gouda

Dat is dan ook precies wat het koppel terug horen van klanten. “We zijn 5 april open gegaan en het was direct druk. Eindelijk eens wat anders, dat hebben we echt heel veel terug gehoord. Dat is precies wat we wilde. We hebben veel unieke stukken, waardoor het assortiment ook steeds wisselt.”

De verleiding is groot

“Onze woonkeuken thuis heeft ook deze stoere stijl. Tijdens de inkoop komen we vaak in de verleiding om iets voor onszelf te kopen, je komt zoveel moois tegen. We moeten ons echt inhouden. We gaan elke week op pad om unieke stukken te scoren”, zegt Linda.

“We hebben ook een oude Fiat 600 gekocht, die gaan we helemaal laten bestickeren. Gaaf, hè!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Pilota Stoer Wonen. Meer over Pilota Stoer Wonen ontdekken?

Pilota Stoer Wonen woonwinkels

Vandaag gesloten

Ambachtweg 32, Moordrecht

Bekijk meer:woonwinkels

Lees ook:

de griek gouda

Jammie: er zit een nieuw restaurant aan de Wijdstraat

De Wijdstraat is een restaurant rijker. Op de plek waar voorheen het Griekse restaurant Zeus zat, zi...
Bakkerij Herfst Gouda

Bakkerij Herfst krijgt tearoom met veertig zitplaatsen én lounge-gedeelte

Bakkerij Herfst gaat flink uitbreiden. Banketbakker Edwin Hoogenveen heeft namelijk het pand waar vo...
tattooshop Gouda station

Say what? We krijgen een tattoo- en piercingshop op station Gouda

Nog even en Gouda is het eerste station in Nederland waar treinreizigers een tatoeage kunnen laten z...
  • Wil jij een 'Nieuw in Gouda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Gouda.

adv.