Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heb ik VIA en House of Goods starten nieuwe zaak: ‘Een klein warenhuis voor kids’

Aangeboden door Heb ik VIA 2 augustus 2019

Belinda en Maaike van Heb ik VIA starten samen met buurman Dick van House of Goods een nieuwe winkel. “Het wordt een conceptstore met artikelen voor baby’s en kinderen met een gezellige koffiecorner – genaamd Leut – met een eigen assortiment.”

“We hadden eigenlijk niet echt de gedachte om uit te breiden”, vertelt Maaike. “Maar toen we hoorden dat Kersvers weg zou gaan, kregen we een aantal aanvragen van ondernemers om hun spullen bij Heb ik VIA te verkopen. Maar daar hebben we helemaal geen ruimte voor.”

Tekst gaat verder onder de foto.

heb ik via kids
© indebuurt Gouda

Buurman en buurman

Dick was al langere tijd aan het kijken met wie hij het pand tussen House of Goods en Heb ik VIA kon gaan exploiteren. “Toen Kersvers definitief vertrok uit de straat dachten we, oké, nu kunnen we iets gaan doen met baby- en kinderenartikelen en zo ging het balletje echt rollen.”

En ja, zo gezegd zo gedaan eigenlijk. “Als je met je neus voor de winkel aan de Lange Groenendaal 74 staat wordt de linkerkant het klein warenhuis en de rechterkant Leut koffie & thee.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: VVV Gouda

Veranderingen

Heb ik VIA blijft zoals het is. Ook Belinda en Maaike blijven gewoon bij hun eerste liefde. “We gaan personeel zoeken voor de kidsversie hiernaast. Ook zullen we nieuwe ondernemers  gaan werven. Wat verder de plannen zijn weten we nog niet echt. Wel hebben we al een oud schoolbord en gymmatten op de kop getikt. Er komt namelijk ook een grote speelhoek voor kinderen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Heb ik VIA
Maaike en Belinda Foto: indebuurt Gouda

Leut koffie & thee

De ruimte waar Leut komt kun je qua grootte vergelijken met House of Goods. “Het wordt wel een winkel met een eigen assortiment”, vertelt Dick. “De branderij verhuisd naar Heb ik VIA kids en ook komt er een Do It Yourself  Theepakkerij waar mensen hun eigen thee kunnen samenstellen. En je kunt er uiteraard genieten van een goede kop koffie met een lekker taartje.”

Alles komt goed

“We zijn eigenlijk nooit zo van het plannen”, vertelt Belinda. “Zo hebben we ook Heb ik VIA opgezet. We zien het allemaal wel. We zijn er altijd van overtuigd dat alles op z’n pootjes terecht komt. We hebben er in ieder geval heel veel zin in!”

De opening van Heb ik VIA kids staat gepland voor begin november.


Meer over Heb ik VIA ontdekken?

Heb ik VIA woonwinkels

Vandaag gesloten

Lange Groenendaal 72A, Gouda

Bekijk meer:woonwinkels

Lees ook:

Dit is het geheim van de lekkere koffie van House of Goods

Op de vraag waar je lekkere koffie kunt drinken krijgen wij vaak het antwoord: House of Goods. Dus g...
heb-ik-via Gouda

Heb ik VIA: van cactussen in betonnen potjes naar 350 m2 winkelruimte

De schoonzussen Maaike en Belinda begonnen in 2015 met het maken van betonnen potjes met cactussen. ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Gouda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Gouda.

adv.