Bikini aan en gaan! Het stadsstrand kan vanaf deze week worden gebruikt

Door Eva van Dantzig 15 mei 2018

Het stadsstrand bij GOUDasfalt – waar we al een tijdje met smart naar uitkijken – kan vanaf woensdag 16 mei worden gebruikt. Het bijbehorende strandpaviljoen opent officieel op zaterdag 9 juni. Oh, mensen wat heerlijk, een strand waar we naar toe kunnen fietsen.

Het stadsstrand op het terrein van GOUDasfalt heeft een oppervlakte van ongeveer 2.000 vierkante meter. Een deel wordt afgeschermd en is speciaal bedoeld voor kinderen en jonge gezinnen.

Restaurant De Vrijheid

Zowel links als rechts van het restaurant ligt een zandstrand. “Op de hoek ligt het openbare strand, waarvan iedereen gebruik kan maken, ook als het restaurant gesloten is,” zegt eigenaar Jeroen. “Hier kun je lekker picknicken of barbecueën met eigen meegebrachte lekkernijen. Het enige dat niet op het strand wordt getolereerd is alcohol.” Zo meldt de Goudse Post. Aan de andere kant van het restaurant ligt een kinderstrand. “Hier kunnen kinderen veilig spelen. Dit strand wordt aangekleed met kleine veranda’s. We zijn bezig met de BAM om te kijken naar geluidsschermen om geluid zoveel mogelijk te reduceren.”

Goudasfalt stadstrand
Foto: Jeroen Hotze

Jeroen wil onder andere discofeesten organiseren op het strand. “Silent disco, wel te verstaan,” zegt hij lachend. “Dat wordt echt een hit. Lekker dansen op muziek uit een koptelefoon. Er is een keuze uit drie verschillende muziekstijlen, dus voor ieder wat wils.” Het 300 vierkantemeter grote restaurant, bestaande uit gestapelde zeecontainers zal van woensdag tot en met zondag van 8.00-22.00 uur geopend zijn. “Van een eenvoudig ontbijt, tot uitgebreide lunch en diner. Voor de keukenbrigade hebben we al contact met het Segment om ook mensen, die op afstand van de arbeidsmarkt staan, een kans te geven om hier aan de slag te gaan.” Jeroen verwacht dat het restaurant over vier weken open kan.

stadstrand Goudasfalt Gouda
Foto: Eva Kosto Twitter

Handje helpen…

Het zand mag dan op zijn plek liggen, nog niet alles is af. Mocht je jouw steentje willen bijdrage, kun je dat deze week doen. Donderdag 17 mei (19.00-21.00 uur) en zaterdag 19 mei gaan ze namelijk verder met het leggen van de graszoden. En onder het motto van vele handen maken ligt werk, is iedereen welkom om te komen helpen.

  • Wil jij een 'Nieuw in Gouda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Gouda.