Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bekende Goudse viskraam krijgt eigen winkel: Monkfish opent binnenkort op de Kleiweg

Door Kirsten Spooren 13 augustus 2020

Je hebt er vast weleens een visje gehaald: visspecialist H. De Graaf is een begrip op de Goudse Markt. Op zaterdag verse kibbeling halen is voor veel Gouwenaars vaste prik. Binnenkort kun je elke dag genieten van de vis van De Graaf. Moeder- en dochterduo Vera en Anne De Graaf openen namelijk een eigen viswinkel aan de Kleiweg.

Viswinkel MonkFish komt op de plek waar voorheen Pieces zat, op de hoek van de Kleiweg en de Nieuwstraat. Naast dat je hier dagelijks verse vis kunt kopen, kun je er ook zitten en kant-en-klare broodjes halen. “Het wordt een soort veredelde viskiosk”, grapt Anne. “Maar dan hip.” De dames zijn twee bekende gezichten van de warenmarkt en werken al jaren in de viskraam naast het Stadhuis. “Onze familie zit al jaren in de visbranche, het zit gewoon in ons bloed”, vertelt Vera.

Leuk duo

Anne en Vera kunnen niet wachten tot de zaak opengaat. “We staan al 20 jaar op de markt van Gouda en Anne heeft altijd meegewerkt”, zegt Vera. “Ze heeft daar veel geleerd, maar ze zocht haar eigen weg en dit past in haar toekomstbeeld. Het is ook superleuk om iets anders te doen en dit samen aan te pakken. We zijn een leuk duo.”

De stijl van de nieuwe viszaak wordt eigentijds en industrieel (zie video). “De locatie op de hoek van de Kleiweg en de Nieuwstraat is perfect. Je hebt twee aanlooproutes en er komen ook twee ingangen. Aan de zijkant komt een groot raam met een bartafel waar je je visje meteen kunt opeten.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Moeder en dochter Vera en Anne
Het logo van Monkfish

Elke dag vis

In de vitrine komt straks dezelfde kwaliteit vis te liggen als je gewend bent van de kraam op de Markt. Naast de dagvangst, kun je hier straks zoals gezegd ook broodjes krijgen. “En niet alleen een broodje haring, maar ook bijvoorbeeld surf & turf of een broodje kaas. We blijven Gouwenaars natuurlijk”, zegt Anne.

Daarnaast gaat de viswinkel zo min mogelijk met plastic werken. “De bakjes worden van suikerriet en zijn biologisch afbreekbaar. Ook werken we enkel met wildvang.” De opening van Monkfish staat gepland voor de eerste week van oktober.


Lees ook...

sushi yoyo gouda

Poké bowls en sushi: nieuw afhaalrestaurant geopend aan de Kleiweg

Aan de Kleiweg vind je veel leegstand, maar één pand is weer in gebruik: op de oude plek van I-Panda...

Nieuw in Gouda: seksshop Tease & Please vult gat op in de Korte Groenendaal

Ja, je leest het goed. We hebben sinds kort een sekswinkel in Gouda. Tijdens ons dagelijkse rondje b...
pop-up vintagewinkel gouda

Shoppennnnnnn: er komt een pop-up vintagewinkel aan de Lange Groenendaal

Sta jij elk jaar in de rij voor de Vintage Kilo Sale in de Agnietenkapel? Dan word je vast blij van ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Gouda' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Gouda.

adv.