Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kritiek op heringericht Kleiwegplein: stoplicht fietsers en auto’s tegelijkertijd groen

Door Kirsten Spooren 17 september 2020

De gemeente richtte in het eerste weekend van september het Kleiwegplein opnieuw in. Het kruispunt is één van de drukste verkeerspunten van Gouda en krijgt regelmatig kritiek om de gevaarlijke verkeerssituatie. Sinds de hereninrichting is het kruispunt er echter niet veiliger op geworden en regent het klachten bij de gemeente en op social media. De gemeente gaat nu opnieuw naar de situatie kijken.

Met de herinrichting is het extra stoplicht voor fietsers vanaf de Spoortunnel verwijderd. Voorheen moesten fietsers vaak twee keer stoppen: één keer bij de Spoorstraat grenzend aan het Kleiwegplein en één keer op het Kleiwegplein. Deze twee stoplichten stonden niet op elkaar afgesteld, waardoor fietsers vaak twee keer moesten wachten voor een rood stoplicht.

Gevaarlijker

Het stoplicht op het Kleiwegplein is nu weggehaald, maar de verkeerssituatie is er niet veiliger op geworden. Fietsers en automobilisten die vanaf de Spoortunnel komen, krijgen nu tegelijkertijd groen licht. Dit betekent dat fietsers en auto’s door elkaar rijden. Ook ontstaan er opstoppingen voor auto’s, omdat afslaand verkeer moet wachten tot een stroom fietsers is gepasseerd.

Gouwenaar Hans van Dijk laat op YouTube zien hoe de situatie er nu uitziet en in het korte filmpje komen al enkele gevaarlijke situaties voorbij:

Monitoren

“We zijn vanaf het begin aan het monitoren hoe het verkeer circuleert en welke bijstellingen vanwege veiligheid of doorstroming nog nodig en mogelijk zijn. Een voorgestelde oplossing zal zijn het groen voor fietsers en automobilisten vanuit de tunnel apart te regelen”, aldus een woordvoerster aan het AD.

Wanneer dit precies gebeurt is nog niet duidelijk. “De aanpassingen vergen nog wel voorbereidingstijd.”


Lees ook...

ijssalon Gouda

Geen ijs meer bij het station: Donna Gelateria sluit de deuren

Slecht nieuws voor ijsliefhebbers. Donna Gelateria was dinsdag 15 september voor het laatst open. De...

Nieuwe coronacijfers: zoveel besmettingen zijn afgelopen week in Gouda vastgesteld

Het landelijke aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt op met 8.265 besmettingen, waarvan 28 ...

Op de fiets naar Rotterdam: zo gaat de nieuwe fietssnelweg eruitzien

Dag files en hallo frisse buitenlucht: over een paar jaar kun je snel op de fiets van Gouda naar Rot...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.