Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Juwelier Watch House opent goudsmidatelier en krijgt grotere winkel

Aangeboden door Juwelier Jos 5 februari 2019

We kennen Jos allemaal als het brein achter juwelier Watch House. De creativiteit stroomt bij hem flink door de aderen en stil zitten blijkt dan ook onmogelijk. “Ik wil de mensen echt een kijkje in het atelier geven en laten zien hoe sieraden op maat worden gemaakt. Het is echt een ambacht en reuze interessant om naar te kijken.”

Je vindt Watch House aan de Lange Tiendeweg 17. Een kleine zaak, maar daar komt nu dus verandering in. Het pand naast de huidige winkel – voorheen MED Wijnen en Delicatessen – wordt ook onderdeel van Watch House.

“Het pand wordt omgetoverd tot een heus goudsmidatelier. Vanaf medio februari maken we daar de sieraden en voeren we reparaties uit. Ik vind het belangrijk dat de Gouwenaars kunnen zien hoe wij de prachtige ambacht uitvoeren en wat we tegenwoordig allemaal kunnen. Het atelier biedt ruimte aan 3D-printers, een lasergraveermachine en grotere werkbanken.”

Nieuwe winkel

In het pand waar Watch House momenteel gevestigd is, wordt hard gewerkt aan een uitbreiding van de winkel. Het wordt een aardig stuk groter. “Omdat we het atelier helemaal naar het nieuwe pand verhuizen kunnen we de winkel flink uitbreiden. Dat betekent ook dat er meer ruimte komt voor nieuwe merken.”

Ook wordt er in het oude pand een ruimte gemaakt waar mensen kunnen zien hoe hun memorysieraad wordt gemaakt. “Daar komt een aparte ruimte voor, zodat ik de mensen kan laten zien hoe de asplaatsing gedaan wordt.”

“Het is natuurlijk een heel persoonlijk sieraad en daarom is het ook zo belangrijk dat het bij degene past die het uiteindelijk draagt. Een ketting kan natuurlijk, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een armband. Ik vind dat bijna alles mogelijk moet zijn. Sieraden draag je dichtbij je en versterken de herinnering aan jouw dierbare overledene(n), zowel mens als dier. Zo kunnen we ook van een aantal oude sieraden één nieuw sieraad maken ter herinnering aan iemand.”

Het goudsmidatelier op nummer 19 opent naar verwachting medio februari. “De winkel heeft iets langer nodig. Alles moet verplaatst worden naar het atelier voordat we hier echt aan de slag kunnen.”


Meer over Juwelier Jos ontdekken?

Juwelier Jos juweliers

Vandaag gesloten

Lange Tiendeweg 17, Gouda

Bekijk meer:juweliers

Lees ook:

Jos van Watch House: ‘Het is zonde om een dierbaar sieraad in een la te laten liggen ‘

Heb jij sieraden van jouw oma, moeder of een ander dierbaar persoon liggen, maar weet je niet zo goe...

Jos viel 60 kilo af: ‘Ik wil nog veel sieraden maken en dat ging niet in dit lichaam’

Jos van Beek is een echte Goudse ondernemer met zijn smederij, sieraden- en horlogereparatieatelier ...

adv.