Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intertoys is failliet – vestiging Gouda blijft wel open

Door Kirsten Spooren 21 februari 2019

Het was te verwachten: speelgoedwinkel Intertoys is failliet. De grootste speelgoedketen van het land vroeg vorige week uitstel van betaling aan, maar het mocht niet meer baten. Er wordt nog wel gekeken naar een eventuele doorstart. De winkel in Gouda blijft wél gewoon open en staat los van dit faillissement, laat de eigenaar weten. 

Het faillissement heeft volgens de directie te maken met de hevige concurrentie van online webwinkels. Die hebben Intertoys’ speelgoedomzetten afgelopen decennium gehalveerd. Intertoys heeft verder last van winkels als Action en Flying Tiger, die vaak een goedkoper aanbod hebben. Voor de ruim 3000 medewerkers ziet de toekomst er somber uit: voor hen is ontslag aangevraagd.

Gouda

Intertoys Holland B.V. mag dan failliet zijn, dit geldt niet voor de Goudse (en Waddixveense) vestiging. Deze Intertoys is namelijk een geheel zelfstandige winkel, laat de familie Van de Wal weten. “Gelukkig voor ons en jullie zijn wij een geheel zelfstandige winkel, al dik 50 jaar in Waddinxveen en al ruim 35 jaar in Gouda”, schrijft de familie Van de Wal op hun Facebookpagina. “Wij hebben genoeg mogelijkheden om te zorgen dat onze winkels goed gevuld blijven met mooi speelgoed.”

Franchise

De winkel in Gouda is een franchise-onderneming en deze vallen niet automatisch onder het faillissement. “Dat zijn gewoon eigen ondernemers’’, vertelt de woordvoerder van Intertoys aan het AD. Het faillissement kan wel impact hebben voor de bedrijfsvoering van die franchisers. Zo vallen bijvoorbeeld de voordelen weg die ze hadden op het gebied van logistiek en inkoop.

Lees ook…

intertoys gouda

Intertoys in de problemen: speelgoedketen vraagt uitstel van betaling aan

Weer een winkel in de problemen: Intertoys heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het is de grootst...

Meer over Intertoys – Van de Wal ontdekken?

Intertoys – Van de Wal speelgoedwinkels

Vandaag gesloten

Agnietenstraat 11, Gouda

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Meer over

Nieuws

adv.