Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het leed dat in de file staan heet: deze Goudse snelweg staat in de ANWB file top 10

Door Eva van Dantzig 14 januari 2020

De files op de Nederlandse wegen zijn in 2019 opnieuw flink gestegen met 17 procent. Dat kan de ANWB concluderen op basis van haar filecijfers die zij gedurende het hele jaar gemeten heeft over alle A- en N-wegen. De ANWB stelde een file top 10 samen en wat blijkt? Daar komen we ook één Goudse weg tegen.

Volgens de ANWB nam de filezwaarte niet alleen in de spitsuren toe, maar ook overdag was er meer hinder. Het aantal files overdag steeg met maar liefst veertig procent ten opzichte van 2018. Ondanks dat het wegennet flink uitgebreid is, blijkt het alsnog niet voldoende om het toenemende verkeer aan te kunnen.

Het weer

Naast het toenemende verkeer is ook het weer van invloed geweest. De drukste dag was 22 januari 2019 toen door sneeuwval en gladheid in de oostelijke helft van het land zorgden voor enorme verkeershinder met een filerecord van maar liefst 2.287 kilometer. Ook het regenachtige weer in oktober en november zorgde voor uitzonderlijke drukke spitsuren.

Goudse weg in de top tien

Hoe zit dat in Gouda? In de file top 10 van ANWB zien we een Goudse snelweg staat. Op plek tien staat de A20 tussen Gouda en Hoek van Holland, bij knooppunt Terbregseplein en Kleinpolderplein. Daar is de filezwaarte met 38 procent toegenomen vergeleken met 2018. Dat is niet mis!

Meeste fileleed op A4

De A4 van Den Haag naar Amsterdam ketste de A27 van de nummer één, met een toename van 25%. Heftig! Het grootste fileleed houdt zich hier op tussen Roelofarendsveen en Zoeterwoude. Benieuwd naar de complete file top 10? Check dan hier het complete onderzoek van de ANWB.

Lees ook:

Niet normaal! In Gouda steeg de huizenprijs met meer dan 10 procent

Dat de huizenprijzen het afgelopen jaar flink zijn gestegen weten we allemaal. In oktober 2019 betaa...

Gemeentelijke belastingen: dit betaal je in 2020 in Gouda

Rioolheffing, afvalstoffenheffing of hondenbelasting: om de stad leefbaar te houden, betalen we geme...
drone gouda

Aantal Goudse inwoners blijft stijgen: hoogste aantal ooit

In 1995 telde Gouda zo’n 70.440 inwoners. Dat aantal is in de afgelopen 25 jaar alleen maar gegroeid...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.