Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is definitief: particulier verpleeghuis komt op terrein Bolwerk

Door Eva van Dantzig 17 oktober 2020

Stichting Mooi Bolwerk streed voor onbebouwde grond tussen de Kattensingel, de Turfsingel/de Gouwe en de historische binnenstad. Maar met een gerechtelijk gelijk staat niets de komst van particulier verpleeghuis Huize Ter Gouwe meer in de weg. 

Wie via de Pottersbrug het centrum binnenkomt, ziet aan zijn linkerhand een braakliggend terrein. Dit stukje Bolwerk is al sinds 2012 een doorn in het oog bij veel Gouwenaars, want heel aantrekkelijk ziet het er niet uit, met overwoekerde planten, scheve hekken en fietsen her en der. Hier komt binnenkort verandering in, want er komen 26 zorgappartementen voor mensen met dementie en/of fysieke ouderdomsklachten.

Juni 2021

Ontwikkelaar IDBB Vastgoed uit Rotterdam voert het project uit voor zorgorganisatie Compartijn. “We zijn er nu een jaar of vier mee bezig en het had er al lang kunnen staan”, zegt directeur Bart Timmers tegen het AD. “Maar ja, die procedures…”

De bouw begint nu in het eerste of tweede kwartaal van volgend jaar, schat Bart. “In ieder geval niet meer in 2020, dat is een ding dat zeker is. Over twee maanden zitten we al in oliebollentijd.”

Huize Ter Gouwe

Huize Ter Gouwe wordt een zorginstelling met 26 zorgappartementen, ieder met woonservice en 24-uurszorg. Er komen 22 appartement van circa 45 vierkante meter en vier appartementen van circa 60 vierkante meter voor echtparen. De zorgappartementen bestaan elk uit een woon- en slaapkamer, een ruime badkamer en een pantry. Voor de veiligheid heeft elk appartement ook aansluitingen voor zorgmonitoring en alarmering.

Lees meer op AD.nl (premium) >>>


Lees ook:

Marianka Peters van de Goudse Post benoemd tot ereburger door burgemeester

Een Gouda zonder de Goudse Post is bijna ondenkbaar. Al zeventig jaar valt de krant - meestal ;) - o...

5 x deze woningen staat op dit moment te huur in Gouda

De huizen gaan in Gouda als warme broodjes over de toonbank en ook het vinden van een huurwoning is ...

MAG DAT: boodschappen doen tijdens het ouderenuurtje als je niet oud of kwetsbaar bent?

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september, stelde premier Rutte dat supermarkten twee uur ...

adv.