Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Helaas! La Place aan de Markt in Gouda gaat toch definitief dicht

Door Eva van Dantzig 13 juli 2020

Toen het coronavirus in Nederland uitbrak, was horecaketen La Place één van de eerste restaurants die dichtging. Ook het filiaal in Gouda sloot de deuren. Maar ook nu alle Goudse horeca weer open is, blijft het aan de Markt bij La Place akelig stil. Vandaag – 13 juli – werd bekend gemaakt dat bijna een kwart van de honderd filialen definitief de deuren sluit, ook La Place Gouda.

Aan de voorpui van de La Place aan de Markt hangt sinds een aantal weken een briefje met daarop: ‘Vanaf 1 juli verwelkomen wij u graag bij La Place Bodegraven’. Een woordvoerder van La Place liet ons eind juni weten dat dit niet betekende dat deze vestiging zou gaan sluiten. “Helaas kunnen we nog geen concrete heropeningsdatum aangeven voor de La Place aan de Markt, maar zoals aangeven gaat het restaurant er niet weg.”

Toch blijkt dit nu wel het geval. Het gaat om enkele snelwegvestigingen, maar ook om restaurants in winkelcentra en binnensteden, onder meer in Rotterdam, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda Hazeldonk, Holten, Nieuwegein, Leiderdorp, Zevenaar en Gouda.

Ontslagen

De werknemers, zo’n 480 man, worden maandagavond geïnformeerd over de sluitingen, zo staat te lezen in een e-mail van Jumbo die in handen is van De Financiële Telegraaf. De managers van de vestigingen worden maandagochtend bijgepraat. “We gaan proberen voor alle mensen een oplossing te zoeken”, zegt cfo Ton van Veen van moederbedrijf Jumbo. “Dat betekent dat we alles gaan doen om mensen te herplaatsen. En laat ik heel duidelijk zeggen: van het einde van La Place is geen sprake.”


Meer over La Place Gouda ontdekken?

La Place Gouda lunch

Geopend09:00 - 19:00

Markt 37-39, Gouda

Bekijk meer:lunch

Lees ook:

Op je fiets naar je werk! 5 x deze vacatures zijn te leuk om niet op te solliciteren

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten vijf leuk...

Mysterie opgelost: waarom heet de Kleiweg eigenlijk Kleiweg?

Vandaag de dag is het dé winkelstraat van Gouda, met grote merken als H&M, WE en Costes. Menig Gouwe...

Nieuw in Gouda: Het Koffie Atelier aan de Hoogstraat

Koffieadicts en zoetekauwen: er is een nieuw tentje geopend in Gouda waar je vast blij van wordt. He...

adv.