Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Helaas: filiaal America Today in Gouda gaat sluiten

Door Kirsten Spooren 11 augustus 2020

Al een tijdje ging het gerucht dat America Today aan de kop van de Kleiweg zou sluiten en helaas: dit gerucht is waar. De winkel veranderde enige tijd geleden al in een outletwinkel en sluit 24 augustus definitief de deuren. Dat betekent dat er wéér een leeg pand komt aan de Kleiweg.

America Today maakt onderdeel uit van de winkelketens van ondernemer Roland Kahn, eigenaar van onder andere Coolcat en MS Mode. Deze twee modezaken gingen ook failliet en de CoolCatwinkel aan de Hoogstraat ging eind september 2019 dicht.

Niet door corona

Ondernemersvereniging Gouda bevestigt dat de sluiting niet door het coronavirus komt. De geruchten waren er al toen CoolCat failliet ging. “Het was toen al de vraag wanneer America Today zou volgen”, meldt de vereniging.

Met de sluiting van America Today aan de Kleiweg valt er opnieuw een gat aan het begin van deze winkelstraat. Tegenover het pand van America Today staan al een lange tijd meerdere panden leeg, al is één pand sinds kort weer in gebruik door The Melting Shop.

De reden dat hier zoveel leegstaat? “De loop is hier nooit goed geweest. Hier komen veel mensen vanuit het ov en de meeste mensen komen winkelen met de auto. Klein Amerika is daarom een deel van het succes van de Lange Tiendeweg”, vertelt de Goudse vastgoedmanager en retailexpert Johan Weeber tegen het AD (premium).


Lees ook...

sushi yoyo gouda

Poké bowls en sushi: nieuw afhaalrestaurant geopend aan de Kleiweg

Aan de Kleiweg vind je veel leegstand, maar één pand is weer in gebruik: op de oude plek van I-Panda...

adv.