Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hè, nachtbrakers! De winnaar van de verkiezing nachtburgemeester is bekend

Door Goudse Post 2 december 2019

Eind november kon er gestemd worden op de nieuwe nachtburgemeester van Gouda. De drie kandidaten waren Pieter Stroop van Renen, Lizette Oudijk en Malou Dusseldorp. Dit weekend is bekend geworden wie zich de komende drie jaar nachtburgemeester mag noemen. Met ruim 56 procent van de stemmen gaat de titel naar… *tromgeroffel*… Malou Dusseldorp!

Na sluiting van de verkiezing op de site van de Goudse Post werd dit bij jongerensociëteit So What! bekend gemaakt. Malou was vanaf het begin de grote onbekende kandidaat die het in de verkiezing moest opnemen tegen Gouda’s stadsdichter Pieter Stroop van Renen (17 procent) en Lizette Oudijk, eigenaresse van Cafeetje Heeeurlijk (27 procent). Op zondag 1 december klokslag 0.00 uur werd de stemming gesloten.

Malou zei in een eerder gesprek tegen de Goudse Post dat zij haar achtergrond een duidelijke visie heeft op het ambt. Malou (30) is geboren en getogen in Gouda en is in het dagelijks leven klinisch logopedist bij Leiden Medical Center en Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Daarnaast is zij dichter en houdt van duiken. Gezien haar jonge leeftijd wil Malou graag de belangen van jongeren in Gouda behartigen. “Ik wil een brug zijn tussen jong en oud en gemakkelijk en laagdrempelig benaderbaar zijn voor iedereen, met name voor jongeren”, zegt de tegen de Goudse Post. De nieuwe nachtburgemeester is aangesteld voor een periode van drie jaar. Binnenkort maakt Malou haar plannen bekend.

Lees ook…

Wie wordt onze nieuwe nachtburgemeester? De drie kandidaten zijn bekend

Wist jij dat we een nachtburgemeester hadden? Dit is iemand die zich inzet voor het nachtleven in Go...
nachtburgemeester gouda

Gezocht: word jij de nieuwe nachtburgemeester van Gouda?

Zo. Dus jij vindt Gouda maar een saaie stad? Een plek waar niks te beleven is wanneer de zon onderga...

Meer over

Nieuws

adv.