Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hangouderen mogen blijven: ‘We mogen met maximaal 10 personen samenkomen en geen lawaai maken’

Door Eva van Dantzig 14 juli 2019

Ze staan er elke dag, de Goudse hangouderen voor de Waag. Soms een kleine groep, maar soms ook een flinke club. Staand of zittend in hun rolstoel of scootmobiel praten ze voor de Waag op de Markt in Gouda over voetbal, de politiek of de plaatselijke misdaad. Maar afgelopen april werden ze tot twee keer toe aangesproken door handhaving en werd er zelfs met een boete van € 130,- gedreigd als ze niet binnen een half uur weg zouden zijn. Nu zijn er duidelijke afspraken gemaakt.

Volgens Dirk van der Kleijn was tot het overleg niet duidelijk wat nu precies het probleem is, maar kwam daar tijdens het gesprek meer duidelijkheid over. “De groep is soms te groot en we zouden te veel lawaai maken. Ook kregen we de kritiek dat we soms in de weg staan voor de toeristen en dat we onvriendelijk zijn geweest tegen personeel van de Waag, dat ons hierover aansprak.’’

Afspraken

De Goudse hangouderen mogen bij de Waag blijven staan of zitten als de groep niet te groot is (maximaal tien personen), ze geen lawaai maken en de ingang van de VVV niet versperren. Dat is de uitkomst na een overleg met vertegenwoordigers van de gemeente, handhaving, de politie en de Waag. “Verder mogen we niet onvriendelijk zijn tegen het personeel van de Waag, waarin de VVV en het Kaasmuseum zijn gevestigd. Maar dat zijn we volgens mij nooit geweest’’, vertelt Dirk van der Kleijn, woordvoerder van de hangouderen.

De 74-jarige Gouwenaar is zich van geen kwaad bewust en meent dat er van overlast geen sprake is. Het kost de hangouderen volgens hem dan ook geen moeite zich aan de spelregels te houden, die ze kregen voorgelegd.

Lees het hele artikel op AD.nl (premium)

Lees ook:

hangouderen Gouda Waag

Huh! Goudse hangouderen mogen niet meer voor de Waag staan

Ze staan er elke dag, de Goudse hangouderen voor de Waag. Soms een kleine groep, maar soms ook een f...

[VIDEO] We krijgen een nieuw restaurant in Gouda en wij mochten alvast binnenkijken

In het oude pand van de Wibra aan de Markt komt een restaurant met 300 zitplekken. Eigenaar van Gewo...
weetjes gouda

10 x superinteressante weetjes over Gouda die je vast nog niet wist

Gouda, wat houden wij toch van jou! Heerlijk flaneren over de Markt en shoppen aan de Kleiweg. Maar ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.