Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gratis internetten: zoveel openbare wifi-hotspots vind je in Gouda

Door Kirsten Spooren 14 augustus 2020

Voor veel smartphonebezitters is wifi de redder in nood. Als je geen zin hebt om over je databundel heen te gaan omdat je continu series streamt via Netflix, is er niets fijner om terug te vallen op het draadloze internet. Uit onderzoek van VPNGids.nl blijken er in Zuid-Holland relatief veel van deze openbare wifi-hotspots te zijn. Hoe zit dat in Gouda?

Landelijk gezien staat onze provincie op de tweede plek als het gaat om gratis wifi , zo geeft de website aan die zich bezighoudt met online privacy, cybersecurity en vrij internet. Alleen in Noord-Holland zijn er meer netwerken geregistreerd. Openbare wifi-punten vind je vrijwel overal: van de trein tot een hotel en van een café tot aan een supermarkt.

Openbare wifi in Gouda

Zuid-Holland heeft natuurlijk Rotterdam als grote uitschieter qua wifi-punten. In heel Zuid-Holland zijn er 583 wifi-punten per 10.000 inwoners. Rotterdam is goed voor 53.166 wifi-punten in totaal. Hoe zit dat in Gouda? Per 10.000 inwoners zijn er in in onze gemeente 402 wifi-punten. Vergelijken we dat met onze buurgemeentes, dan blijkt Gouda de meeste gratis wifi-punten te hebben.

Plekken waar de wifi-punten staan

Bij vrijwel ieder bedrijf kan je tegenwoordig gebruikmaken van het draadloze internetwerk. Wil je concretere voorbeelden hebben? Vooruit, onder andere op deze plekken kan jij inloggen op een gratis wifi-netwerk:

  • McDonald’s
  • Koffiefabriek
  • Kamphuisen eet & drinklokaal
  • De Kleischuur
  • Barista Café Gouda

Benieuwd naar de andere plekken? Op deze website staat een overzicht met een aantal van deze hotspots.

Risico’s van openbare wifi

Maak jij tijdens het winkelen of lunchen vaak gebruik van een openbaar wifi-netwerk? Volgens VPNGids.nl is dat niet zonder risico’s. Zo zijn openbare netwerken berucht omdat zij kwetsbaar zijn voor bepaalde vormen van cybercriminaliteit, zoals het opzetten van valse netwerken. Hoe je jezelf het best kan beschermen tegen dit soort boevenpraktijken, lees je hier.


Lees ook...

Ali B was weer eens in Gouda: ‘Museum is beter dan Netflix’

Niemand minder dan Ali B was dinsdag 11 augustus in Gouda. Samen met zijn 'vriend' burgemeester Piet...

MAG DAT: autorijden in Gouda met een hond los naast je?

Je doet natuurlijk niets liever dan lekker knuffelen met jouw hond, logisch. Maar als je aan het aut...

Vera en Suzanne zetten zich in tegen menstruatie-armoede: ‘Er zijn Gouwenaars die het met wc-papier moeten doen’

Laten we het eens hebben over menstruatie. Meer dan de helft van de bevolking heeft hier maandelijks...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.