Gouda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gouwenaar Milan vloog voor €46,99 naar zeven steden in zes dagen

Door Eva van Dantzig 17 juli 2019

Milan Passchier (21) vloog in mei dit jaar kriskras door Europa. In zes dagen zag hij zeven steden. Milan bracht zo’n elf uur door in de lucht en waarschijnlijk nog meer tijd op de luchthavens van Eindhoven, Zadar, Stockholm, Gdansk, Aarhus, Londen en Dortmund. Hoe dan? Dat legde Milan uit aan De Volkskrant.

Milan gaf aan alle vliegtickets net iets meer dan de 40 euro uit, om met de trein van Dortmund weer thuis te komen. Om een voorbeeld te noemen: voor zijn trip van Stockholm naar Gdansk betaalde hij 3,19 euro. “Het is wel een bizar verhaal”, vertelt Milan aan De Volkskrant.

‘Ik had er nog nooit van gehoord’

“Ik maakte voor juni, juli en augustus een overzicht per dag om de goedkoopste vluchten te verzameld van Ryanair, Norwegian, Wizz Air, en Easyjet. Dit deed ik door hun maandoverzichten te downloaden. Daarmee maakte ik een kaart van Europa, waarmee ik in één keer kon zien vanuit welke stad ik het goedkoopst kon vliegen naar een andere bestemming.” Milan focust zich op de datum en de bestemming waarop hij het goedkoopst kan vliegen. “Zo kwam ik in Zadar in Kroatië terecht. Ik had er nog nooit van gehoord.”

De Gouwenaar krijgt veel publiciteit. “Ik ben benaderd door ondernemers die met mij in zee willen en ik kreeg een uitnodiging om bij Bol.com stage te komen lopen.” Hij kreeg zelfs een huwelijksaanzoek. “Het is bizar wat me overkomt.”

Zoekprogramma en één laatste truc

Milan laat een programma door het aanbod van alle websites die tickets verkopen of tarieven vergelijken zoeken. “Mijn laatste truc is manipuleren met cookies – de bestandjes waaraan websites terugkerende bezoekers kunnen herkennen – daarmee weet ik in veel gevallen nog goedkopere tickets te vinden: bij eDreams.nl.”

“Ik kwam daar vorig jaar bij toeval achter toen ik via de website Momondo, die ook tarieven vergelijkt, bij eDreams kwam. Daar vond ik al tickets die goedkoper waren dan elders, maar ik besloot nog niet te boeken en klapte mijn laptop dicht. Toen ik enkele dagen later mijn computer weer opende en de browser de webpagina met de aanbieding toonde, was de prijs gehalveerd. Best gek, want als je direct naar eDreams.nl gaat, zie je die korting niet”.

Bron: De Volkskrant

Lees ook:

afval gouda

Gouwenaar Bartjan: ‘Het afvalbeleid faalt in de uitvoering’

Het nieuwe afvalbeleid visueel maken, goede voorlichting op de hotspots en verzamelcontainers bij ap...
reclamefolder

Lifehack voor Gouwenaars: zo voorkom je dat er 32 kilo aan papier door je brievenbus wordt gegooid

Je kent het misschien wel. Je komt terug van een paar heerlijke weken Zuid-Frankrijk en je krijgt de...
suppen gouda

Dit móét elke Gouwenaar een keer gedaan hebben: suppen door de grachten

Sommige dingen moet je als Gouwenaar gewoon gedaan hebben. Zoals een bezoekje brengen aan de Goudse ...

adv.